Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:39
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » В безизходица съм.Моля ви спешно!
В безизходица съм.Моля ви спешно!
ivo_kb1Дата: Понеделник, 19.10.2015, 08:59 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,аз съм на 17г и моята ситуация е малко заплетена,надявам се да успеете да ме разберете.
От както се помня имам проблеми със семейството си.Живея с родителите си и брат си,но никак не се разбираме,родата на баща ми мрази всички,мрази и нас и по-специално неговите родители мразеха майка ми и нейната рода,и като че ли баща ми го е наследил от тях,не понася майка ми и нейната майка(баба ми).От както съм се родил живота ми е ад,тъй като отношението на баща ми спрямо мен е меко казано ужасно,имам чувството,че ме мрази,а пък мама нищо не може да направи,тя няма думата,а и до скоро я биеше,както нея така и мен,дори когато бях малък ме е гонил.Ще се питате защо живеем при него,въпреки че живота там е ужасен и нашите не се обичат и не се понасят,и всичко това ни е довело до куп здравословни проблеми и психологични травми (най-вече на мен),но няма къде да идем.Накоро намерих момиче с което имаме сериозни отношения,тя сваля голяма част от напрежението в мен,често ходя при нея и нейното семейство което ме дарява с много обич и загриженост (нещо което беше непознато за мен),но не смятам и че това е решение на проблемите ми,тъй като щом прекрача прага на дома си,ада се завръща,а и с моята приятелка също имаме проблеми помежду ни и това също е напрежение за мен.Наистина не знам какво да правя,моля за съвет.Благодаря предварително за отделеното внимание!
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 19.10.2015, 19:48 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, ivo_kb1!

Това, което може да направите на този етап, е да поговорите с майка Ви и да й споделите как се чувствате. Предполагам, че тя усеща страховете, които изпитвате. Деликатно може да я попитате дали има намерение да предприеме някакви мерки, за да престанете да живеете по този начин, оковани в страхове, несигурност и болка. Дали има сили да се опълчи срещу баща Ви? Да го напусне дори? Защо всъщност трябва да са заедно двама души, когато не се обичат и не се понасят, както казвате? Нека по-добре всеки да поеме по пътя си и да си даде шанс да бъде щастлив. Защо е нужно да жертвате и здравето си? Предложете й да ползва услугите на колега психолог, ако има нужда от подкрепа. Другият вариант е да изчакате да станете пълнолетен, да си намерите работа и лека-полека да започнете да ставате финансово независим и да заживеете самостоятелен живот, отделно от родителите Ви.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » В безизходица съм.Моля ви спешно!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017