Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:55
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Как да се справя с господството на майка ми?
Как да се справя с господството на майка ми?
iv92Дата: Четвъртък, 16.07.2015, 21:42 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте,

Аз съм момче на 22 г. Майка ми е на 55, но изглежда много привлекателно за възрастта си. Всъщност тя не ми е истинска майка, тъй като аз съм осиновен още като 4-месечно бебе. Но това едва ли променя нещата особено. Проблемът е такъв, че много често ми се въртят в главата разни неприлични мисли, свързани с нея. Малко ме срам да си призная, но често сънувам еротични моменти с нея. Искам да се справя с тези натрапчиви мисли, но те са по-силни от мен и не успявам. Още от малък ме преследват. Тогава усещах дори, че съм влюбен в нея. Любов не като между майка и син, а между мъж и жена. Нещата се задълбочиха, когато бях ученик и тя замина за чужбина и се прибираше само по празниците. След около 3-4 годишно отсъствие се прибра окончателно в България. Не мога да се справя тези натрапчиви чувства, което до голяма степен ме подтиска и ме кара да се чувствам малко по-различен, тъй като знам, че това не е редно.

Иначе аз съм съвсем нормално момче - не пия, не пуша, не ходя по дискотеки. За разлика от нея. Тя например често излиза с компания по нощни заведения. Не е лека жена, но се държи много младежки за възрастта си. Моята молба към Вас е да ми дадете съвет как да се отърва от неприличните мисли и чувства спрямо майка ми и изобщо как да се справя с нейното психологическо господство над мен.

Благодаря предварително!
 
mariya_koevaДата: Петък, 17.07.2015, 16:07 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, iv92!

Със сигурност ще трябва да пренасочите вниманието си върху други неща, които да Ви помогнат да не мислите за това, което изпитвате. Ясно е, че нищо не може да се случи между Вас и майка Ви. Сега е лято, излизайте повече навън, срещайте се с приятели! Оползотворявайте свободното си време в полезни дейности. Убедена съм, че в момента, в който срещнете момичето на мечтите си, фокусът ще бъде изместен към нея (момичето), а не към Вашата майка. Хубаво ще е да осъществите директен контакт с психотерапевт, за да разберете истинската същност на ситуацията, да се опитате да сложите тези нерационални мисли на по-рационална основа и да успеете да помогнете на себе си.

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
iv92Дата: Събота, 18.07.2015, 13:51 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
OK! Благодаря за съветите. Ще се опитам да не мисля за тези неща, колкото и да е трудно. Успех! smile
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Как да се справя с господството на майка ми?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017