Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Майка ми е алкохоличка (Помощ)
Майка ми е алкохоличка
summercheДата: Четвъртък, 28.05.2015, 22:59 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,
Реших да се обърна и към Вас за съвет, защото вече не знам какво да правя. Родителите ми са разделени от близо 9 години и в началото нямаше проблем. Уви, преди 2 години забелязах, че майка ми започна да прекалява с алкохола. Тогава си замълчах, защото реших, че е момент на слабост , но няколко месеца по-късно всичко преля. Един ден просто й казах, че това няма как да продължи и да се стегне, че аз съм там да й помогна с каквото мога. И да наистина нещата се пооправиха. Но съм била в огромна грешка. В продължение на месеци, майка ми си е пийвала малко по малко, докато пак не стигна дъното. Тя е учителка и сами може да се досетите как изглежда в очите на по-малките деца, а вече дори и на колегите. Послените разговори, които проведохме имаше караници и рев от моя страна, но като че ли нея това не я интересува. Даже стигнах до там да й кажа, че ще се откажа от нея и повече няма да се занимавам, но тя така и не се впечатли. Продължи да си пие. Другото лошо е , че има кредити и заеми, които няма как да плати тъй като изпива всичко и аз трябва да покривам тези разходи. Така че Ви моля от цялото си сърце, защото не е нормално момиче на 22 години всеки ден да плаче и да се чуди какво да направи, за да помогне на майка си , да ми дадете съвет как да й помогна. Тя е толкова земен човек и толкова добър ( когато не е пила), винаги се е грижила за всичко, но ето че се срина. Търся добри психиатри в града, в който живее ( защото аз съм в Сф, а тя е в друг град), за да може да започне да ходи на лекар и да й помогне. Вие какво ще ме посъветвате? Благодаря Ви smile
 
mariya_koevaДата: Събота, 30.05.2015, 16:54 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, summerche!

Майка Ви има нужда от професионална помощ. Опитайте да поговорите с Ваши роднини (баба, дядо, леля, чичо) да осъществите директен контакт с психотерапевт, който да й помогне. Намерете в интернет информация за срещи на Анонимните алкохолици. При всички положения ще трябва да й помогнете да поиска да се лекува от алкохолизма си. Бъдете до нея и проявете търпение!

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Майка ми е алкохоличка (Помощ)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017