Добре дошъл Гост | RSS
Неделя
24.09.2017, 15:47
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Баща ми изневерява на мама
Баща ми изневерява на мама
sherryДата: Tuesday, 10.02.2015, 10:48 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, аз съм на 24 години и последната година имаме сериозен семеен проблем. Тати започна да се държи странно, да създава проблеми от нищото и всеки път се прави на жертва, дори когато мама е права в спора вкарва й чувство за вина и тя започва да се самообвинява. Разбира се започнаха съмнениеята за изневяра и маскоро преди няколко месеца разкрихме, че изневерява на мама и то не със случаен човек, а с близък за семейството. Той отрича да има такова нещо когато седнахме да поговорим двамата и ме излъга най-нагло в очите. Казах му че знам истината и не му вярвам. Той продължи да си прави неговите номера. Когато прекрачи границата брат ми който е по-голям от мен поговори с него. и пред него първоначално отрекъл но му е казал че знае всичко и аз също знам и тогава баща ми е казал че ще се спре. Но от тогава минаха месеци и той се държи така сякаш нищо не е станало. В случая не е просто изневяра и а връзка. той и казва обичам те и т.н. Това продължава поне от година. За съжаление с брат ми научихме че има и външни хора които знаят и се опасяваме мама да не научи, защото ще се срине туй като го обича ужасно много. Страх ме.е че в опита си да спрем баща ни който вече се.вижда че е безполезен, мама да не ни се разсърди и на нас че не сме й казали. Опитвам се да разрешим проблема с минимални загуби но ни се получава. Тати отново намира повод да се скара с мама и да излезе навън при нея. Ясно е че я обича обаче всичко това по този начин не може да продължава. Аз от месеци нямам сън ако заспа сънувам как изневеря на мама с нея. Всичкп това ме е направила ужасно сприхава. Лошото е че отношенията му с тази жена влияят на отношенията му към собствените си деца започна да се държи зле с нас. Моля, дайте ми съвет. Повече тази игра на лъжи не мога да я играя и имам намерение да кажа на тати ако не спре да разкажи всичко на мама в противен случай аз ще го направя... Моля чакам вашите съвети.
 
КикаІДиковаДата: Tuesday, 10.02.2015, 17:21 | Сообщение # 2
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
Здравей, sherry,
Не виждам причината, поради която ти и брат ти се намесвате в едни такива отношения. Баща ви е пълнолетен и свободен човек, майка ви също. Дали те ще изберат да бъдат заедно или ще се разделят, това е право и само тяхно решение.
Разбирам, че е трудно да останете неутрални, но мислиш ли, че баща ти ще бъде щастлив с майка ти, че той ще сложи точка на връзката си и ще се прибере у дома, всичко ще е по старому и никой ни разбрал, ни чул??
Наистина ли очакваш, че тази връзка е само "забавление", щом продължава от толкова време и има намесени чувства?
Дали правите услуга на майка ви или всъщност й вредите? Как се живее с някого, когото не обичаш?
Смятам, че трябва да останете неутрални, защото те са ви родители поравно и да вземате страна в отношения, които не са ваша отговорност е повече от неподходящо.
Едва ли ще можете да останете съвсем неутрални, но, по мое мнение, можете да дадете само разбиране и подкрепа и на двамата. Понякога в живота става и така. Но любовта не е нещо, което може да се заставя..
Не крийте от майка ви и не притискайте баща си. Щом той си има връзка и се кара с майка ви непрекъснато, задайте си въпроса с брат си, колко точно обич е останал към майка ви. Подходете с уважение И КЪМ ДВАМАТА си родители, все пак те са ви отгледали взаимно. Съберете се семейно, можете да поставите ребром нещата - да избере с коя да бъде, но не и да го заставяте или съдите. Не забравяйте, че всеки от вас би могъл да бъде в такава ситуация. Освен това винаги има начини, при които хората се разбират, запазвайки уважението си един към друг и приятелство, макар че това би изисквало висока степен на съзнателност и разбиране..

Поздрави
Кика Дикова


Съобщението е редактирано от КикаІДикова - Tuesday, 10.02.2015, 17:53
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 10.02.2015, 21:27 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, sherry!

Смятам, че майка Ви не заслужава да бъде лъгана и след като (очевидно) сте по-зрялата в ситуацията от баща си, е хубаво тя да знае истината. Няма значение, че тези отношения са между родителите Ви. Това не означава, че трябва да търпите лъжите на баща си и играта на "семейство", защото в момента се получава точно това. На баща Ви може да му е много удобно да поддържа втората си връзка, но нека да разбере, че наистина настъпва моментът, в който ще трябва да избере с коя жена да бъде. Въпросът е как да съобщите истината на майка си. 1) Може да е под формата на писмо. 2) Може да е ясно и директно, на четири очи. 3) Може да не й казвате направо, а просто да се намесите дотолкова, доколкото да я насочите в посока, в която да стигне сама до тази информация (по-скоро това е моят съвет). Помислете каква евентуално може да бъде реакцията на баща Ви. Ако смятате, че след признанието може да се ядоса и да стане агресивен, действайте с 3). Ако смятате, че след като кажете истината, баща Ви ще се "стресне" и веднъж завинаги ще реши как да продължава тази семейна сага, действайте с 1) или 2).

Ако желаете, пишете ми отново.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Баща ми изневерява на мама
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017