Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:10
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Ревнувам детето си
Ревнувам детето си
малтаДата: Понеделник, 08.07.2013, 21:32 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, всъщност не зная къде точно да пиша...
Проблема е, че следният имам осиновена дъщеря на 6г6мес. сама я отглеждам, живея в една къща с родителите си, но на различни етажи самостоятелни се с детето.От около 1-2 години страшно много ревнувам детето от нашите    и от всеки който й обръща някакво внимание. Осъзнавам, че съм обсебена от нея, невероятно много я обичам, всеки един миг гледам да съм с нея, не давам да се каже нещо лошо за нея, скоро даже се скарах с една жена, която направи забележка на детето ми.Осъзнавам, че не е нормално чак такова обсебване, но не зная какво да правя. Моля да ми дадете съвет. Благодаря!
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 09.07.2013, 21:31 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, малта,
 
Сама разбирате, че е необходимо да погледнете критично върху поведението си, тъй като може би ще Ви попречи занапред във взаимоотношенията не само с детето, но и с околните.
 
Вие се страхувате да не "изгубите" детето си и всъщност желаете то да Ви обича и да Ви обръща внимание най-много. В това няма нищо лошо! Всеки родител иска да има пълноценни и хубави отношения с децата си. Но може би е време, в което да помислите реалистично върху ситуацията и да разберете, че момиченцето Ви тепърва ще расте още повече и ще се заобикаля с повече хора. Нормално е да общува и с други! Нормално е и да не искате някой да говори лошо за нея и поради тази причина сте направила забележка на въпросната жена, но все пак се опитайте да е в норма. Приемете понякога и чуждата гледна точка, даже и детето Ви наистина да има нужда от забележка. Няма перфектни деца, нито перфектни хора!
 
Трябва да си дадете сметка, че след няколко години дъщеря Ви ще навлезе в пубертета (юношеството) и тогава действително ще е необходимо да се "отдръпнете" от нея не в лошия смисъл, разбира се, а за да може да изгради себе си като самостоятелна и независима личност със свои собствени потребности, желания и мечти. Иначе рискувате да се превърне в социално некомпетентна. А Вие надали искате това.
 
От друга страна - не я "ревнувайте", а се радвайте, че има хора, които я обичат и искат да са с нея! Доста родители има, които биха желаели да бъдат на Ваше място, тъй като имат дете, което е подигравано, недостатъчно обичано, отхвърлено и т.н.
 
Обърнете поглед върху себе си и дайте реалистична оценка на ситуацията.
 
Поздрав,
 
Мария Коева
 


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Ревнувам детето си
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017