Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:21
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Загубих бебето си
Загубих бебето си
sunny85Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 10:45 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, д-р Боянова

Преди два месеца ми направиха спешно секцио в осмия месец. На другия ден разбрахме, че бебето е с увреждания и шансовете са малки. На следващия ден почина. Отначало го приех сравнително спокойно, всички ми се чудиха, по-скоро аз утешавах близките си, отколкото те мен. Когато се прибрах след седмица от болницата, нещата бавно започнаха да се обръщат. През деня, когато бях заета с нещо, бях спокойна, но всяка вечер изпадах в криза и плачех. Сега, два месеца по-късно, се чувствам сякаш това се е случило съвсем наскоро. Нямам никакво подобрение, а очаквах да имам. Почти не е минал ден без да плача. Когато съм заета с нещо, не мисля толкова много и съм спокойна, но понеже още не съм започнала работа и имам много свободно време, често когато нямам какво да правя изпадам в тежко състояние. Мъжът ми се опитва да ме успокои, но мен по скоро ме притеснява, че той е прекалено спокоен и много бързо преживя всичко, ядосвам му се, но нищо не му казвам, за да не се скараме. Хората ми казват да гледам напред и да не живея в миналото, но гледайки напред, няма за какво да се надявам и да мечтая освен за следващо бебе. Мъжът ми се притеснява, че ще се превърне във фикс идея и толкова много ще го искам, че от напрежението може да не се получи. Така или иначе засега имаме забрана за опити - още около 6 месеца. Скоро ще трябва да се върна и на работа и изпитвам ужас от това, тъй като колеги и клиенти постоянно ще ме питат защо съм се върнала толкова скоро и ще трябва да обяснявам и да преживявам отново случилото се. 
По принцип когато съм прекалено емоционална или се притеснявам, получавам сърцебиене, не дишам спокойно, така е и сега - вече два месеца. Пия мента, глог и валериан, но се притеснявам, че може сериозно да си увредя здравето ако продължавам да се чувствам така. 
Моля ви за съвет! Благодаря предварително!
 
mariya_koevaДата: Петък, 26.04.2013, 14:55 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, sunny85!
 
Съжалявам, че сте изгубила бебето си. Вярвам, че сте силен и позитивен човек с борбен характер. Наистина го вярвам! Приемете, че просто така е трябвало да се случи. Никой няма вина за това. Това пък не означава, че няма да имате друго бебе. Всичко с времето си!
 
Опитайте се да оползотворявате времето си с нещо полезно. Слушайте релаксираща музика, пийте много витамини, организирайте си разходки с приятели. Идва лято - най-хубавият сезон! Ще Ви се случат прекрасни неща, за които дори не подозирате. Зная, че в момента може би не ми вярвате, казвайки Ви това, но ще видите, че ще дойде ден, в който ще бъдете истински щастлива!
Ако се страхувате от нови преживявания, ако взимате решения единствено в полза на другите, ако не търсите креативни решения на проблемите си, ако сте закотвена в миналото и се страхувате от бъдещето, ще Ви е много трудно да продължите напред.
 
Замисляла ли сте се, че мъжът Ви, като по-силната фигура в семейството, е необходимо да не показва поне пред Вас тъгата си? Не вярвам, че е безразличен към ситуацията. Да, може да се адаптира по-бързо към трудни житейски ситуации, но това не означава, че не е съпричастен с Вашите емоции. Фактът, че мисли за Вас и се опитва да Ви успокои, показва много.
 
Разбирам, че скоро ще тръгнете на работа. Обърнете ситуацията в своя полза - вместо да се чувствате напрегната, си кажете, че на работното място ще се разсеете и няма да мислите толкова много за нещата, които Ви тревожат. Сигурна съм, че с колегите имате добри приятелски отношения и няма да се чувствате сама.
 
Мое задължение е да Ви препоръчам да осъществите директен контакт с психолог, ако усещате, че не може да се справите с емоциите у Вас.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Загубих бебето си
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017