Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:03
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 212»
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Семейни проблеми.
Семейни проблеми.
Galia_1Дата: Сряда, 26.12.2012, 11:28 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте,
Моят проблем е горе долу следният: преди 10 години преживях тежък развод и след това около 8 месеца лекувах лека форма на депресия. Имам голяма дъщеря от първия си брак.Със сегашния ми приятел живеем на семейни начала от близо 5 години и имаме малко момченце.И двамата работим, с тази разлика,че той не е много амбициозен и се задоволява с минимално заплащане.Аз обратното на него - малко повече от необходимото амбициозна – работя работа,която харесвам и получавам и поръчки от други клиенти, така че винаги имам работа и за в къщи.Печеля добре, макар, че доста често се претоварвам.Децата ми са малко по-активни и създават главоболия, но не в това е проблема. Извън дома хората ме виждат като много твърд човек, готов да се справи с всякакви проблеми, но в къщи нещата са коренно различни.Проблема е в моят приятел (или може би е и в мен?)-държи се подчертано неуважително към мен,обижда,а аз съм по-чувствителна и преживявам всяка обида.Когато започне спора и аз не стоя безучастна и в крайна сметка се заформя семеен скандал,който завършва понякога и с чупене на вещи.Той не разрешава на дъщеря ми да идва у нас (тя учи в друг град),а малкото дете настройва против мен.От няколко години е решил,че иска да има още едно дете (аз съм на 40 години) и постоянно ме заплашва,че ще ме изгони от жилището, ако не се съглася с него(жилището е негово,а аз ще трябва да живея на квартира при евентуална раздяла). При всеки такъв скандал, последван от заплахи аз изпадам в едно депресивно състояние и не мога да спя няколко нощи. Като,че ли се създава в мен някаква несигурност,а след това и страх,че няма да мога да се справя сама с децата си, ако се разделим с приятеля ми. След последното ни спречкване безсънието ми продължава вече повече от месец. Иначе продължавам да върша ежедневните си задължения.Вие какво бихте ме посъветвали?
Благодаря Ви предварително!
 
slance20Дата: Сряда, 26.12.2012, 16:01 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Здравейте, Galia_1!

Ситуацията, която описвате определено би се отразила негативно на всяка жена, не само на чувствителна (както Вие описвате себе си). Неуважителното отношение, обидите, чупене на вещи, настройване на децата, заплахи и т.н. - всичко това свидетелства за нездрави взаимоотношения, които биха могли да имат недобри последици за Вас. Добре би било да вземете навременни мерки, за да не се стига отново до лекуване на депресия. Нямам предвид генерални решения, като раздяла с него, примирение или нещо друго подобно. Моят съвет към Вас е по посока на това да потърсите съдействие от специалист, тъй като опасенията, за които споменавате се базират на миналия Ви опит, на несигурност и по всяка вероятност преодоляването им ще изисква време и доста усилия от Ваша страна. Това, в което мога да бъда категорична в момента е, да изчакате с появата на следващо дете. Не и преди Вие самата да бъдете сигурна, че искате да имате още едно дете от този човек, както и не преди да бъдете уверена в това какво/кого всъщност искате в живота си.
На този етап мога да бъда полезна като съвет само с това.
Желая Ви хубави и топли празници!

Поздрави!
Анелиа Дудина
(психолог в агенция за запознанства)


www.slance20.ovo.bg
 
BoyanovaДата: Сряда, 26.12.2012, 16:54 | Сообщение # 3
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Galia_1, аз бих искала да обмислите и вариантът дали този човек наистина Ви обича и държи на Вас? Пишете, че Ви заплашва да Ви изгони като е наясно, че това е практически да Ви изхвърли на улицата и тепърва да търсите квартира, споделяте и за това, че се държи подчертано неуважително към Вас ,обижда ви, пишете, че не разрешава на дъщеря Ви да се прибира в дома, а също така и за настройване на собственото Ви по-малко дете срещу Вас самата.

Има едно такова правило, че ако човек сам не желае да се промени, никой друг не може да го промени. Вие не споделяте той да е изразявал желание да се промени. Имало ли е такова желание от негова страна? Разговаряли ли сте с него, че Ви наранява, той правил ли е някакви опити да си коригира поведението? Обсъждали ли сте варианти той да търси изход от проблема си с агресията? При това не пасивно да търси изход, а активно, т.е. да си проучи сам проблема и сам да определи кое е най-подходящото за него и да се опитва да следва нови модели на поведение. Ако не сте обсъждали, опитвали такова нещо, то поговорете с него за такъв вариант.

Едно семейство е стабилно, когато се гради на взаимно уважение и любов. Няма да се получи, ако само Вие се борите, а агресията му помита всичко, което Вие успявате да изградите.

С уважение,
психолог Людмила Боянова
 
Galia_1Дата: Сряда, 26.12.2012, 17:04 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Благодаря Ви за отговора,Анелиа!
Не смятам да имам трето дете,още повече,че имам и някои здравословни проблеми.А и таткото не е много стабилен финансово,освен всичко останало angry
А колкото до консултацията със специалист,то той не би се съгласил на такава,защото според него проблем не съществува...Ще трябва аз да взема решение какво ще се случва оттук нататък.Въпреки всичко, не знам как би се развила една връзка при условие,че единия от партньорите казва,че ще има и друго дете,независимо от кого ще бъде то във времето (можело и след 5 години и то от друга жена)...
 
Galia_1Дата: Сряда, 26.12.2012, 17:13 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Госпожо Боянова,
той се държи така,все едно,че аз съм виновна за това,че не искам още едно дете...Един вид даден ми е изпитателен срок да го направя -иначе той ще реши какво да прави по-нататък с нашата връзка -дали ще продължи с мен, или с друга жена, която ще му ражда деца...Когато той е агресивен към мен,аз също отвръщам с агресия.Чудя се дали не би и посегнал, ако нямаше отпор на своята агресия???
А колкото до квартирата-бих се справила финансово много добре сама на този етап,но не е там въпроса.Така имам все пак някаква сигурност в момента,малкия е щастливо дете,а каката и без това вече е поела своя път- аз плащам нейното образование и тя е добре. yes


Съобщението е редактирано от Galia_1 - Сряда, 26.12.2012, 17:25
 
slance20Дата: Сряда, 26.12.2012, 17:23 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Здравейте отново, Galia_1!

Само ще доуточня, че всъщност аз имах предвид Вие да потърсите съдействие от специалист (по-продължително и целенсочено от това във форума), тъй като съм наясно, че мъже, като Вашия приятел трудно биха се решили на подобна консултация.


www.slance20.ovo.bg
 
BoyanovaДата: Сряда, 26.12.2012, 17:30 | Сообщение # 7
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
(Galia_1)
А колкото до консултацията със специалист,то той не би се съгласил на такава,защото според него проблем не съществува...


Galia_1, в такъв случай бих Ви посъветвала да бъдете внимателна и да прецените нещата от гл. т. и на личните Ваши, и на децата Ви интереси. Най-малкото, запитайте се какво ще стане с Вас и с децата Ви, в случай, че той изпълни заканата си и друга жена му роди дете? А ако другата жена поиска да живее с него и той реши, че с Вас му е омръзнало?

За съжаление са ми известни случаи на жени, попадали в сходна на Вашата ситуация, но историята не е завършвала добре за тях. Докато тези жени са били добре, докато обгрижвали мъжете си, са подлагани на обиди от мъжете си. Но идва момент, когато въпросните жени се разболяват по-тежко, постъпват в болница и в един такъв момент, когато най-много се нуждаят от обич и подкрепа, за "благодарност" са изоставяни от мъжете си. Една от тях буквално е била изхвърлена с груби обяснения от апартамента на мъжа си, в мига, в който въпросният вижда, че тя не е добре здравословно, т.е. че няма да може да я използва повече.

Просто се пазете и преценявайте внимателно взаимоотношенията с мъжа Ви. Не сте длъжна да търпите обиди, нито сте длъжна да се приемате да Ви изнудва мъжа Ви. Има друг тип мъже, които не обиждат и не изнудват жените си. Ако Вашият мъж не желае да стане такъв, защото не съзира проблем в поведението си, наистина помислете добре как ще постъпите.
 
Galia_1Дата: Сряда, 26.12.2012, 17:41 | Сообщение # 8
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Благодаря Ви за отговорите!
Накарахте ме да се замисля наистина какво би станало в най-лошия случай. angry
Имала съм доста връзки до сега, но изглежда,че човека,с когото живея не е дозрял за сериозна връзка.Има горе долу характер на бохем,неуважаващ жената до себе си,решен да ръководи връзката по свое усмотрение,защото видиш ли жената стояла по-долу от мъжа в йерархията...Но както и да е...
Пак Ви благодаря за подкрепата!
 
BoyanovaДата: Сряда, 26.12.2012, 17:57 | Сообщение # 9
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Ако желаете, опитайте отново да поговорите, но по-категорично, за необходимостта да работи над проблемите си с агресията. Но дали това ще даде нужния резултат зависи от личната мотивация на мъжа Ви да търси изход от създалия се проблем. И дори при този вариант, имайте едно на ум да се пазите.

Винаги можете да споделите по темата, каквото и да се случи.
 
Galia_1Дата: Понеделник, 28.01.2013, 08:01 | Сообщение # 10
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте,отново bye
Измина вече месец откакто писах тук,но нещата не са се променили към добро.Приятелят ми е все така изнервен и аз получавам "необходимата дневна доза" ругатни и обиди.Също постоянна критика и опити да налага само своето мнение.Когато се скараме детето се изнервя,а аз пак не мога да се успокоя няколко нощи.Разговаряхме с неговите родители, които са много интелигентни хора.Те също са на моя страна (това е нормално),още повече,че апартамента е техен и те не искат аз да се изнасям. Но всъщност "насила хубост не става"-ако той иска аз да си тръгна не виждам аз как бих останала? Разговарях и с моя баща и един от нашите приятелите - да поговорят с моя приятел,макар че не очаквам никаква промяна.Най-вероятно ще отида на лекар да ми изпише някакви сънотворни,че безсънието вече си казва думата. angry
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Семейни проблеми.
Page 1 of 212»
Search:

Boyanova © 2017