Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:14
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » малко помощ
малко помощ
anelianaДата: Понеделник, 06.08.2012, 11:06 | Сообщение # 1
Група: Removed

здравейте!казвам се Ани,на 26 години съм.
омъжена на съм от няма и година...
проблемите ми сякаш започнаха откакто със съпруга ми сключихме граждански брак.
като всяко семейство и ние имаме проблеми,но в последната седмица нещата станаха направо нетърпими
за всяко нещо съм виновна аз.непрекъснато ми крещи и ме обвинява за всичко.каквото и да кажа вината е моя.а аз единствено се опитвам да помогна с нещо.
за първи път търся такъв вид помощ,защото няма с кои да споделя.а когато споделя всеки ми казва гаворете и всичко ще се оправи,но уви нещата не се оправят
не мога да издържам вече на това психическо натоварване..не се храня,не спя..не пия вода
моля ви за съвет
искрено ваша Ани


Съобщението е редактирано от aneliana - Понеделник, 06.08.2012, 11:10
 
BoyanovaДата: Понеделник, 06.08.2012, 11:17 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Ани,

Моля за повече подробности, за да мога да Ви дам отговор. В какви насоки се карате? С каква честота? Заедно с роднини ли живеете или сте сами, има ли влияние от страна на роднини в отношенията Ви? Бързо ли се сдобрявате след скарване или има период, който трябва да мине, преди да се сдобрите? Ако има такъв период- с каква продължителност е той? Разговорите, които сте водили до този момент с цел да няма повече такива сблъсъци, как са протичали?

С уважение,
психолог Л. Боянова
 
anelianaДата: Понеделник, 06.08.2012, 11:40 | Сообщение # 3
Група: Removed

ами обвинява ме че заради мен се скарал със всичките му живи роднини,че аз съм слушала майка ми (аз дори не разговарям с нея,дори избягвам да говоря със всички от семейството ми).когато не съм на работа дори не искам да излизам,защото неискам да виждам и да разговарям с никои
предходните ни караници винаги ставаха август месец и се сдобрявахме за една вечер,(карахме се за глупости и затова че се влияе от приятелите му),но сега се караме вече 3 ден,когато го питам дали ме обича и дали държи на мен той не казва нищо,и непрекъснато ми повтаря че съм му се качила на главата.да не говоря че интимност не сме имали вече втори месец.намира утеха и алкохола ,а е само на 25 години.а да ви кажа честно сега не знам защо се скарахме.но го хващам да ме лъже за елементарни неща.
 
BoyanovaДата: Tuesday, 07.08.2012, 14:52 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
От това, което пишете, стигам до извода, че съпругът Ви се конфронтира с роднините си заради Вас.

Вероятно така е от доста време и съпругът Ви вече съвсем не издържа на натиска, който те му оказват. Може би се чувства като поставен между чука и наковалнята, т.е. нито може да им угоди на тях, нито иска да променя Вас самата.

За да намалите възникващото напрежение между Вас и съпруга Ви, първо трябва да потърсите начин Вие самата лично да се разберете с роднините му. Да установите какви претенции те имат към Вас и да наложите ясни правила кои от тези претенции считате за основателни, кои не и на тази база да туширате експектациите от страна на роднините му, че той е длъжен да Ви налага Вие да имате модел на поведение по техен вкус.

Установяването от Вас самата на ясни взаимоотношения с неговите роднини, следва да намали напрежението в семейството Ви.

Също така от написаното от Вас е видно разпадане на доверието между Вас и Вашия съпруг. Трябва да установите кои са причините той да Ви няма доверие и да се стига до там, че да го изловявате в лъжа за елементарни неща. След като получите яснота по този въпрос, можете да потърсите средства за разрешаване на този проблем.

Относно скандалите за глупости, можете да се опитате да ги избегнете, като запазите самообладание и с твърд тон обясните, че не желаете да сте въвлечена в скандал за неща, които може да се разрешат и без викане и цупене. След това да наложите спокоен начин да се обсъди проблема. Ако въпреки заявеното Ви желаене, усетите, че ще стане скандал, то заявете, че излизате от стаята и когато се успокои, ще обсъдите спокойно проблема.

По отношение на споделеното от Вас за алкохола, трябва да установите до каква степен Вашият съпруг пие. Има норма на пиене, която е приета за безопасна. Над тази норма се развива болестно състояние, наречено алкохолизъм. Повече за алкохолизма можете да прочетете по тази тема: КЛИК

В случай на установен алкохолизъм, следва да знаете, че колкото по-рано се открие алкохолизъм и се лекува, толкова по-големи са шансовете за възвръщане към нормален живот.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » малко помощ
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017