Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:12
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » проблем със секса
проблем със секса
kalina_gДата: Петък, 21.04.2017, 15:16 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте. Чувствам се малко неудобно да говоря за това, но имам проблеми, които измъчват и мен и приятеля ми, с който сме заедно почти от една година. Проблемът е в мен. Нямам желание за интимни контакти, гледам на тях като на нещо, което му дължа. Той усеща това и му е неприятно. Не знам точно от къде идва проблемът, може би от това, че родителите ми са разведени от много години насам или пък, че близките ми са ме настройвали срещу любовните връзки, нямам представа защо, но го правя насила. Не откривам връзка между любовта и секса. Как може това да се промени? Другият ми въпрос е как да се справя с постоянното раздразнение, което изпитвам и което е абсолютно независимо от нищо. Задавам го, защото имам чувството, че двете неща са свързани, макар и раздразнението ми да не се отнася само до връзката ми, а просто го "нося със себе си" постоянно.

Поздрави,
Калина
 
mariya_koevaДата: Събота, 22.04.2017, 10:40 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Калина!

Какво имате предвид, като казвате, че Вашите близки са Ви настройвали срещу любовните връзки? И нямате нужда от сексуални контакти само с приятеля Ви или с когото и да било? По отношение на втория Ви въпрос - какво Ви дразни и ядосва? В какви ситуации избухвате? Опитайте се да дишате дълбоко в момента, в който усещате, че яростта се надига, и да започвате да си казвате: "Няма за какво да се ядосвам толкова! Нищо толкова дразнещо не се случва!" Опитайте да броите - до 10, до 50. Канализирайте негативните импулси в друга посока, за да се заредите положително. Не е изключено също така раздразнителността Ви да е породена от взаимоотношенията с приятеля Ви в сексуално отношение.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Събота, 22.04.2017, 10:42
 
kalina_gДата: Понеделник, 24.04.2017, 10:21 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте, отново и благодаря!

Още като малка слушах възрастните да говорят с упрек за наши близки, които са си намерили половинки. Говореха пред мен и че сексът е нещо лошо. Не мисля, че причината е в приятеля ми, въпреки че той имаше своя принос за развитието на нещата в посока на това съвсем да загубя желание. Беше много взискателен към мен, обикновено изпълнявах желанията му, но имаше и такива, които не можех да се пречупя да осъществя. Случвало се е да ми крещи, защото му отказвам нещо. Той много се ядосваше на това, че не мога да бъда жена, която да реализира всяка негова перверзна фантазия. Дойде моментът, в който не издържах и му казах всичко, което мисля и чувствам, че не мога да върша неща, които намирам за извратени и че не мога да съм просто феята, която угажда на всяко "искам". Той се промени много от както поговорихме толкова сериозно, въпреки, че и преди това съм му казвала, че някои неща са ми непоносими. Нежеланието в мен обаче остана. Все пак не мисля, че причината е в него, а нещо в мен. Не мога да възприема секса като проява на близост и привързаност още преди да вляза във връзка. Колкото до раздразнителността ми, за мен е характерно да съм винаги в лошо настроение и то не откакто съм с приятеля ми. Съвсем дребни неща ме изнервят, понякога всичко от което се нуждая е да съм сама и на спокойствие, за да мога да облекча това.


Съобщението е редактирано от kalina_g - Понеделник, 24.04.2017, 11:01
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 27.04.2017, 18:08 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, Калина!

Правилно сте постъпила, когато сте казала на приятеля Ви, че все пак има неща, които не можете да направите в сексуално отношение. Сексът е взаимно удоволствие и в крайна сметка, ако Вашият приятел не уважава желанията и потребностите Ви (още повече, когато това се отнася за нещо толкова интимно), не е правилният човек за Вас (да, може би ще кажете, че сексът не е всичко в една връзка, но е важен компонент от нея). Обикновено се изисква време, докато една двойка се напасне в сексуално отношение, но е много важно единият да не прави компромис с тялото си, само за да удовлетвори другия. Относно раздразнителността Ви - както казах, опитайте се да канализирате негативните импулси в положителна посока. 

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
kalina_gДата: Tuesday, 02.05.2017, 11:55 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Много благодаря!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » проблем със секса
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017