Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:13
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблем във връзката и със секса
Проблем във връзката и със секса
silviq_dimitrovaДата: Събота, 01.04.2017, 04:54 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Здравейте, ще се опитам да опиша етапите от връзката ни до сега и какъв е основният проблем.

   С приятеля ми сме заедно от около година, под 30г. сме и двамата. В началото много се харесахме, имаше химия и  привличане,но аз съм малко по- чувствителен човек и исках да изчакаме малко да се поопознаем, преди да пристъпим към сексуалната част. Съвсем нормален период от около месец някъде и така. Излизахме, забавлявахме се. Той още преди това имаше здравословни проблеми (не чак толкова сериозни и не свързани с половата система), които малко се влошиха, затова така и не стигнахме до секса. Лечими неща. Минаха няколко месеца, аз търпеливо изчаквах, причината за
него беше „че не се чувства добре“. Опитваше се да ме задоволява по друг начин, но аз сякаш не се възбуждах достатъчно, защото ми беше мъчно, че е болен.

    На четвъртия, петия месец, когато физически бяха му поминали нещата, имахме неуспешен опит за секс и той много се
разстрои, защото държал с мен всичко да е перфектно. Аз също, честно казано, защото знам, че е бил доста активен сексуално преди да се срещнем и е имал и неангажиращи връзки и при репликата „никога не ми се е случвало“ ми стана доста криво, но въпреки това реагирах положително и след десетина минути исках да пробваме отново, но той не пожела. Приех го.
  
   След около 2-3 месеца разбрах, че няколко седмици преди да се  съберем, докато само общувахме, е спал с друго момиче, което аз познавам задочно, но беше ме излъгал, че нищо не се е случило въпросната нощ. Много ме заболя от лъжата, от глупавите доводи тип „бях самотен“ „бяхме пили“, от факта, че е било без предпазни мерки (аз си го интерпретирам, че е бил прекалено възбуден и т.н.) и от това, че дори на онзи етап проявяваше интерес към мен. Доста гнусно ми се стори да се обясняваш на една, а да ходиш да спиш с друга. Въпреки липсата на отношения между нас, това ми говори за склонност да тъчеш на два стана и хладнокръвно да лъжеш (по негови думи от срам)
След това разкритие имаше много скандали, потъпкано его, липса на доверие и т.н. Но решихме да си дадем шанс, тъй като тогава по време на случилото се все още не сме били във връзка. Да, но до днес оправданията за секса продължават. Той престана да ходи на работа, има семейни проблеми и казва, че иска да е специално, а не се
чувства пълноценен мъж. Тук е моментът да спомена, че всичко друго присъства в леглото освен същинския секс и че няма здравословен проблем, винаги и лесно е в изправност.
  
     Проблемът ми главно е в настройката му и как се чувствам, постъпва егоистично, всичко това, което пиша е
коментирано стотици пъти, знае как се чувствам и въпреки това иска аз да съм тази, която да изчака и да се съобрази, а той не допуска възможността да се „жертва“. Аз се чувствам повече от ужасно последните месеци, крайно нежелана и
отхвърлена, постоянно се сравнявам със забежките му, как за тях е бил винаги готов, а за мен не, започвам да се разстройвам и плача от много дребни неща в ежедневието. Чувствам, че може би ще имам проблеми в интимен план заради тази травма, която ми нанесе върху психиката, започвам да разбирам изневерите в дадени случаи, а аз самата цял живот съм била против това и е нещото, което никога не бих простила. Не мога да се позная.
    Всичко помежду ни е изяснено, не мисля, че вече има някакви неизказани неща, знае как се чувствам, аз донякъде разбирам причините, но си мисля, че когато обичаш някого, каквото и да ти е състоянието, не би намерил оправдания защото може да изгубиш този човек. Той си знае неговото, че трябва да си реши проблемите (вече не здравословни), за да се чувства пълноценен и да имаме нормални сексуални отношения и така.
Вие надали можете да ми кажете как точно да постъпя във връзката си, но отстрани погледната ситуацията се чудя как изглежда за трети обективен човек.
Благодаря!


Съобщението е редактирано от silviq_dimitrova - Събота, 01.04.2017, 04:58
 
mariya_koevaДата: Събота, 01.04.2017, 16:27 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, silviq_dimitrova!

Това, което Вие може да направите, е да насочите приятеля си да потърси професионална помощ. Щом той казва, че има проблеми, които го карат да се чувства непълноценен, да потърси директен контакт с колега психолог. Разбирам желанието Ви да помогнете, но за съжаление не всичко зависи от Вас. Смятам, че до момента сте направила, каквото сте сметнала за необходимо. В крайна сметка, ако ситуацията не се промени и Вие продължавате да се чувствате нещастна в сексуално отношение, не виждам бъдеще в тази връзка.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
sani06Дата: Четвъртък, 20.04.2017, 02:17 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Надявам се, нещата да ви се получат smile
 
kalina_gДата: Петък, 21.04.2017, 15:08 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Успех!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблем във връзката и със секса
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017