Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:15
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Сърце или разум?
Сърце или разум?
knipДата: Неделя, 26.03.2017, 22:18 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте!Искам да споделя нещо и ако е възможно да получа някаква насока.
До преди 2 седмици имах връзка с мъж,която продължи повече от 5 години.През тези 5 години сме се разделили многократно за седмица-две,месец, 3 месеца...Като най-дългата ни раздяла беше около 6 месеца.Тогава той беше с друга и аз бях с друг.Нямахме контакт един с друг,докато той 1 ден не ми писа да се видим за нещо свързано с моята професия.И скоро след това аз се разделих с тогавашния ми приятел без да му казвам и след по-малко от месец и той се раздели с приятелката си и отново бяхме заедно.Аз го обичам безкрайно много,знам че и той много ме обича,но проблемът е,че повече не мога да преживявам поредните раздели.А те се случват защото не споделя болката си с мен и дори да греша нещо аз не мога да го поправя.Естествено моята вина идва от това,че аз непрекъснато се притеснявам за нова раздяла,искам непрекъснато да сме заедно(а това е невъзможно),задушавам го,той се изнервя,става груб,аз се изнервям,ставам ужасна и край.
Искам да си отговоря на въпроса дали трябва да се боря за любовта и да правя промени или просто съм обсебена от тази странна връзка и трябва да избягам от нея.Но как?Дори сега докато пиша аз не вярвам,че връзката е приключила.Каквото и да става,колкото и време да мине аз знам,че 1 ден той ще звънне,ще каже "обичам те" и отново ще сме заедно.Обаче това не е нормално,така не се живее спокойно.Много го обичам и съм готова ако трябва дори да се скрия от него докато и двамата не разберем,че може би просто сме били пристрастени един към друг.
С него никога не сме се обиждали,за физическо насилие дори не мога да помисля,не сме си изневерявали...Просто един ден се появява някакво проблемче за което започваме да спорим,никой да не отстъпва и се разделяме.А разделите ми с него са ужасни,не се свиква с тях.Не мога да ям нормално,не мога да спя,притеснявам се непрекъснато вече да не е с друга...С бившите ми приятели не съм изпитвала нищо подобно.Казваме си и край и това е,нито ги мисля,нито ме интересува с коя са,ако видя някой от тях просто поздравявам и това е.А ако случайно срещна него докато сме разделени имам чувството че припада-омекват и ми краката,задушам се,ниъо мога и да пия нещо,нито да ям..и така няколко дни...
Това любов ли е или силна привързаност?
Моля ако някой е имал подобна връзка да сподели опита си.
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 27.03.2017, 17:53 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, knip!

Ключовият момент в това, което пишете, е: "Появява се някакво проблемче, започваме да спорим, но никой от нас не отстъпва и се разделяме". Като че ли разделите с този мъж се предизвикват от някакъв спор (може би изключително дребен), всеки от Вас двамата обаче е голям инат, за да стигнете до консенсус, никой не отстъпва и решавате, че е най-лесно да си завъртите опашката (образно казано). Но от опит вече знаете, че сърденето и правенето напук не водят до добри резултати. Още повече, когато става въпрос за лични взаимоотношения. Може би е време Вие и въпросният мъж да изградите друг модел на комуникация помежду Ви? Иначе 5 години не са малко време. Но ако връзката Ви и занапред ще е в стил "идвам си, отивам си", по-добре е да сте щастливи поотделно.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
knipДата: Сряда, 29.03.2017, 16:31 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Благодаря за отговора Мария.
Да,и двамата сме големи инати и все пак някой от нас отстъпва,но след като вече сме се разделили.
Незнам какво ще се случи в бъдеще,но вярвам че ще вземем правилното решение,каквото и да е то smile
 
Ivo4762Дата: Четвъртък, 01.06.2017, 13:11 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Сърце или разум?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017