Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:53
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблеми във връзката (Не зная как да разреша проблемите във връзката ми)
Проблеми във връзката
ani_dДата: Tuesday, 04.10.2016, 15:49 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте. Моля да ми помогнете. Много се измъчвам от проблемите, които се появиха във връзката ми с човек, когото много обичам и който също много ме обича. Заедно сме едва от няколко месеца, а проблеми нямахме само през първите седмици. Той казва, че ме обича, сигурна съм в това. За съжаление много често спорим за неща, за които според мен не би трябвало. Той е много емоционален и мнителен. Ревнува ме. Това беше първият повод за спор, а не му давам никакъв повод, а и около мен няма други мъже, за да се чувства той по някакъв начин застрашен. Когато започна да осъзнава, че ревността му е неоснователна, започнаха да се появяват други проблеми-недоволство от изражението ми, недоволство от това, че понякога се опитвам да го облекча, като не го натоварвам с разходи, недоволен е от особено много от интимните ни отношения. Постепенно неговите натяквания зачестиха много. Казва ми, че не чувства това, че аз правя отстъпки, а той прави компромиси постоянно. Истината е, че и аз правя компромиси, но така че той да не разбере, че е компромис. Много ми е трудно. Двамата наистина много се обичаме, искаме да останем заедно, но не знам как да се справя с това. Говорили сме много пъти, питала съм го дали не се опитва да прекрати отношенията си с мен, той отрича категорично. Той е добър човек, мил, възпитан, не е агресивен, не се страхувам от него изобщо, но се страхувам да не го загубя. А и от това, че аз самата на моменти едва издържам на това. Плачът е много нехарактерен за мен. През последните месеци плача много често. Не знам какво да правя. Моля Ви за съвет.
 
mariya_koevaДата: Сряда, 19.10.2016, 13:51 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, ani_d!

Разбирам желанието Ви да подобрите взаимоотношенията помежду Ви, но само с желание от едната страна няма как да стане. Казвате, че сте говорили много пъти по темата. Може би трябва да проведете един последен разговор с него и да му обясните, че ако той също не поеме отговорност за връзката Ви и не прояви инициатива, ще се наложи да дадете една крачка назад. Разбирам, че обичате този човек и искате да сте с него, но в крайна сметка не можете да се блъскате в една стена вечно и да се борите за нещо, ако от това нещо няма смисъл. Нека той да бъде наистина откровен с Вас и да Ви каже какво мисли за ситуацията - дали за него има някакъв проблем, какво Вие бихте могла да промените в себе си, какво пък той би могъл да промени в себе си. Можете да пробвате и варианта да се консултирате със семеен психолог. Но отново повтарям - желанието за промяна трябва да е двустранно.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
tedi_h_1995Дата: Четвъртък, 26.01.2017, 23:30 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
add
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблеми във връзката (Не зная как да разреша проблемите във връзката ми)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017