Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:04
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Сериозна връзка (Съвет)
Сериозна връзка
ElyДата: Събота, 14.05.2016, 11:11 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Здравейте. Пиша тук, защото се нуждая от съвет. Объркана съм. Имам приятел от 3 години, с който се водим, че имаме сериозна връзка. Проблемът е, че всъщност сериозната съм само аз. За толкова време той не ме е запознал със семейството му, когато има сбирки у тях- не ме кани и дори ми казва, че чак на сватбата може да се запозная с техните, рядко се виждаме през деня, защото има работа или си намира такава, излизаме само вечер за по няколко часа и рядко разнообразяваме. След втората ни година му казах, че го обичам и имам планове за бъдещето ни, но той тогава ми каза, че има много време и все още не мисли в перспектива за нас. Предстои ми да завърша скоро и искам да се преместя в по-голям град, в който имам някакво бъдеще и му предложих да измислим начин и двамата да заживеем заедно, но той отказа, защото не искал да се мести, дори и заради мен. Нуждая се от човек, който ме взима на сериозно, а тук не съм сигурна, че е така. Преди много настоявах за общото ни бъдеще, но той или не ме слушаше, или просто се шегуваше с това, което му казвам и реших, че може би го притискам. След това не съм говорила на тази тема. Наскоро пак стана въпрос за заминаването ми и реших, че този път е мислил за нас, но се оказа, че не е така. Обясни ми, че след като замина ще намира време да се виждаме някак си и, че аз ще се прибирам, но връзките от разстояния са трудно нещо. Постоянно ми повтаря, че има време за всичко. Той е на години, на които би трябвало да мисли за бъдещето, но не е така явно. Не искам от него планове за семейство или деца и т.н., а просто да знам, че мисли за нас в перспектива, а не е така. Не знам как да разбирам това негово държание. Бих искала някакъв съвет.
 
mariya_koevaДата: Неделя, 15.05.2016, 14:37 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Ely!

От написаното личи, че приятелят Ви наистина сякаш не е особено заинтересуван от това дали ще се видите, кога ще се видите, не Ви допуска достатъчно в живота си - примерът за сватбата и запознаването с родителите е достатъчен. Сама казвате, че се нуждаете от сериозен партньор. Хубаво е да имате до себе си човек, който да Ви обича, уважава, разбира, помага. Кое от тези неща е налице във Вашата връзка? Да, наистина има време за всичко и животът е пред Вас двамата. Моят съвет е да заминете в новия град и да се развивате. Може пък там да срещнете човекът, който търсите? А дотогава недейте да притискате приятеля Ви, недейте да повдигате повече темата за това как ще се развиват взаимоотношенията Ви в бъдеще. Ако е писано да сте заедно, ще сте. Недейте само да правите компромис със себе си и Вашите собствени потребности.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
teodoran1Дата: Сряда, 07.09.2016, 15:36 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Ситуацията за 3 годишна връзка звучи абсурдна. Зарежи го, премести се и си следвай целите. По никакъв начин този човек не ти мисли доброто, не иска да се развиваш и връзката ви да расте. Цени се повече wink
 
MariqnaDДата: Сряда, 14.09.2016, 00:00 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Аз също съм на мнение, че трябва да се преместиш и най-вече да си дадеш почивка. Смятам, че нещата ще се наредят след това. Успех  smile
 
TodorДата: Сряда, 14.09.2016, 14:51 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравей,

моето лично мнение е че сте изгубили искрата, или поне той.
 
sunny_stzДата: Сряда, 30.11.2016, 02:26 | Сообщение # 6
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Според мен се премести и следвай мечтите си. Знам, че ще е трудно, но щом той не иска, явно не мисли в перспектива за връзката ви.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Сериозна връзка (Съвет)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017