Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:11
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Спешно! Какво да направя? (Объркана..!!)
Спешно! Какво да направя?
МишетоДата: Сряда, 09.03.2016, 00:57 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте!

За първи път попадам на безплатна консултация със специалист.. Според мен самата имам страхотен проблем и то с любовта..

Преди 3г. се запознах с едно момче, тогава бях на 16г. , а той на 19г. Срещахме се известно време, влюбихме сме. Всичко бе хубаво. Но дойде ден, в който трябваше да замине за чужбина .. Не ни беше лесно, но пък го преодоляхме, като за начало.

След това той не беше се прибрал 7/8м. Обтегнаха ни се отношенията. Започнах ме да се караме, да се ревнуваме и т.н. На мен започнаха да ми липсват много неща. От които се молех да ги получа от него, но уви.

Но на фронта се появи момче, което бе от моя клас и компания. Та на един рожден ден бяхме пийнали и го целунах..

Беше ме страх да си призная на гаджето ми, събирах смелост цели 3м. След това той се прибра от чужбина и прекарах ме хубаво, но точно на предпоследния ден преди да си тръгне той разбра от негов братовчед, на което въпросното момче бе разказало, но с лъжи.

Скарах ме се, започна да ме обижда, аз му обяснявах, че не са така нещата, но той не ми повярва. Замина и вече от там започна да пише на други момичета да ме наранява .. В продължение на 1год. ме тормозеше психически. Бях влязла в болница заради припадъци, но и в болницата се повтаряше същото психически тормоз. Аз търпях, защото го обичам и не исках да го загубя. Той не спираше да ме тормози за това обиждаше ме, ругаеше ме. Аз преглъщах всичко.

След това заминах при него за 1м. и нещата се оправиха. Трябваше да се върна защото учех. След това на абитуриентската ми той ми предложи аз приех всичко беше хубаво. Дори на изпращането от училище той ме е следил дали ще направя нещо, но се е уверил и видял, че отбягвам момчето.

Бях се доказала, че няма да се повтори тази грешка. Той замина отново минаха се 3 месеца и се скарахме защото се беше усъмнил че имам друг защото така му бяха казали. Аз пак му доказах, че няма такова нещо, но не повярва. Аз се разделих с него защото беше ми писнало да се обяснявам и доказвам, а той да не ми вярва. Той ме търсеше аз не отговарях. Та минаха се 3м. и аз му следях профила гледах, че е с ново момиче. Аз бях с друг. Но нищо повече. Един ден той взе, че ми писа и от там започнахме да пишем аз бях успяла да го забравя, но той се появи. Разбрахме се да сме заедно и да забравим за всичко. Веднага заминах да живея при него..Всичко бе добре. Седях 2м. И за празниците си тръгнахме за България. И тук бе добре, но отношението към него ми бе различно. Бях много егоистична, променена заради болката и мъките който беше ми причинил. Обичам го, но държанието ми бе променено. Та се държах много гадно заяждах се, постоянно му правех забележки... А в същото време на мене ми бе много тежко за родителите ми. Едва издържах тези 2м. без да ги виждам, когато бях в чужбина. Така станаха нещата, че аз трябваше да си остана в България,за да ходя по доктори,а той сам да замине.

Но ето,че все още съм тук нито съм ходила по доктори, нито държанието ми се е променило. Той ме предупреждаваше, че ще стане по-зле, но аз не му обръщах внимание.А пък той в същото време всяка вечер се заяждаше и намираше за нещо да се караме.

Получих подарък от мой роднина в Италия да му гостувам, гаджето ми се разсърди и то с право.

След това той излезна там с приятели, аз не му се разсърдих, но на другия ден нямах възможност да му пиша и той започна да се кара с мене. Да говори, че не са ми били приятни родителите му, че не съм се интересувала от него и тем подобни неща. Преди 2дни той се раздели с мен преживявам го наистина много трудно, писах му, молих се, обещавах му. Но той ми каза, че щял да се събере с некакво момиче, което му обещало, че няма да допусне грешките ми. Аз се съсипах още повече казах му, че ще се поправя и че ще му докажа че няма да се повтори тази грешка това ми е последния път. И след като иска доказателство ще трябва да бъде с мен отново за да види промяната в мен. Той започна да ме върти, че му требвало време да помисли, а през това време аз да му обяснявам какво точно ще променя и как и защо. И ако го обичам ще чакам.. Използва моите думи, когато аз му ги казвах когато бях много наранена и подценена..

.. Съжалявам, че е дълга историята ми. Може и да е объркваща, но аз самата съм объркана и не знам как да постъпя.. Едно, че съм много привързана към родителите ми и не мога без тях, друго че обичам момчето, което постоянно ме наранява и тормози психически и само като спомене или си помисля, да е с някоя друга се побърквам.. Не знам какво да направя, ако не сме заедно как да го преодолея и да не мисля за него и за това, че е с друга. Искам да съм с него, макар и да знам че няма да се промени в това да ми напомня грешките ми и да ме тормози психически. Все едно той е безгрешен.

Какво да правя? Как да постъпя? Как да го забравя и да не мисля за него? Помогнете ми, моля..!?


Съобщението е редактирано от Мишето - Сряда, 09.03.2016, 01:04
 
mariya_koevaДата: Сряда, 09.03.2016, 16:49 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Мишето!

Ако имате някаква грешка във взаимоотношенията си с това момче, тя със сигурност е, че сте се върнала при него тогава, когато: "Той замина отново минаха се 3 месеца и се скарахме защото се беше усъмнил че имам друг защото така му бяха казали. Аз пак му доказах, че няма такова нещо, но не повярва. Аз се разделих с него защото беше ми писнало да се обяснявам и доказвам, а той да не ми вярва. Той ме търсеше аз не отговарях. Та минаха се 3м. и аз му следях профила гледах, че е с ново момиче. Аз бях с друг. Но нищо повече. Един ден той взе, че ми писа и от там започнахме да пишем аз бях успяла да го забравя, но той се появи." Правилно е било да продължите напред и да затворите тази страница от живота си. Сега си мислите дали отново да се върнете при него. Решението е Ваше. Но ще Ви кажа, че тази връзка е обречена. Какво значи "трябвало му време, за да помисли"? Човек или иска да бъде с някой, или не иска. Толкова е просто. Какво значи "а през това време да му обяснявам какво точно ще променя, как и защо"? Това момче иска непрекъснато да му се доказвате, за да заслужите сякаш любовта му. Такива взаимоотношения не могат да бъдат хармонични и пълноценни. Разбирам, че нещата между Вас са се обтегнали, когато е заминал за чужбина. Връзките от разстояние са много сложни и се изискват много търпение, изключително много любов и желание да запазите това, което имате. Не е било редно да целувате бившия си съученик (макар и да сте била пила) тогава, когато се очаква, че имате чувства към друг. От друга страна - това момче няма право да Ви тормози психически. Психичното насилие включва насаждане на чувство за малоценност и вина у отсрещната страна чрез обиди, присмиване, незачитане на човешкото достойнство и личност като цяло. Аз не бих могла да Ви кажа какво да правите. Но приемете един съвет от мен - когато нещо лошо Ви се случва, учете се от него. На какво Ви е научило, какви поуки си извличате. Опитвайте се да използвате всяка житейска ситуация във Ваша полза, за Ваше развитие и ще Ви е много лесно да преодолявате препятствията. Относно това как да го забравите - аз не съм сигурна, че искате да го забравите. Самата Вие не сте взела решение какво да правите оттук нататък - да се борите да сте пак заедно или да приключите всичко.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
МишетоДата: Сряда, 09.03.2016, 19:47 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте!

Благодаря за съвета!
Всичко това, което Вие написахте е истина и аз го знам, че е така, но може би не ми се иска аз да го приема. Осъзнавам го, че е така но войната между ума и сърцето е голяма. Иска ми се да го приема, но сърцето надделява над разума. Много ми се иска да продължа напред, опитвала съм но за съжаление се връщам отново на същото място. Искам да знам има ли начин да го преодолея, да продължа напред и да не се връщам обратно назад. Полагала съм много опити, но сама не успявам. Моля помогнете ми, чувствам се като в тунел без изход.
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 10.03.2016, 14:53 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Мишето, напишете плюсовете и минусите, които Ви е дала връзката с това момче. Погледнете кое от двете надделява. Аз смятам, че са минусите. Защо? Първо - психическият тормоз. Второ - желанието от негова страна да доминира върху Вас и Вие да му доказвате, че заслужавате любовта му. Трето - недоверието, което той има към Вас. Да, сигурна съм, че сте имали и хубави моменти заедно, но те са в миналото. Приемете фактите и продължете напред. Вероятно знаете, че в началото на една връзка всичко е прекрасно, но не е обективно. Истинската любов проличава тогава, когато двама души се борят за любовта си въпреки всичко и всички, приемат се такива, каквито са (с положителните и отрицателните си качества) и си имат доверие. Отново Ви казвам - вземете си поука от всичко случило се в тази връзка. Не издигайте това момче на пиедестал. Погледнете и собствените си грешки. И започнете да работите върху тях. За да не ги повторите в следващата си връзка. Има начин да преодолеете сегашната ситуация - бъдете активна, излизайте с приятели, правете нещата, които Ви доставят удоволствие. И гледайте напред.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
МишетоДата: Петък, 11.03.2016, 02:44 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте!
Осъзнавам го всичко това, че е така но се страхувам от последствията на крайното ми решение. Незнам как ще го преживея дали няма да се затворя в себе си, дали няма да бъда депресирана дълго време. Дали ще допусна друго момче до себе си. Може би това ще повлияе на отношенията ми с други момчета. Макар и да знам, че той не е за мене, и че връзката ни е обречена в мен има някаква надежда че може отношенията ни да се оправят. И в същото време ме е страх от мисълта да остана сама.
 
МишетоДата: Петък, 11.03.2016, 09:25 | Сообщение # 6
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Забравих да добавя..
Той има бивша и всякаш, като знам чр не сме заедно имам чувството, че ми се подиграва, защото не съм могла да го задържа. Не искам да го мисля това, но винаги тази мисъл ми идва в главата, както и дори да си помисля или да вид,че е с друга само при мисълта се побърквам..
Сега от няколко дни излизам с компания, в която има момче което ме харесва и не го крие. Та въпроса ми е грешно ли е да се занимавам с друг докато раздялата ми е все още прясна и любовта не е угаснала напълно..
 
mariya_koevaДата: Петък, 11.03.2016, 12:02 | Сообщение # 7
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Мишето, с това момче сте РАЗДЕЛЕНИ. Раздялата между двама души означава край и начало на нови взаимоотношения с друг човек. Хубаво е обаче да останете за известно време сама не защото е грешно да се занимавате с някой друг, а за да преосмислите какво искате, от кого го искате, да поработите върху себе си. Всичко това, което Ви казвам до този момент, е генерализиращо. Ако желаете да продължим с по-задълбочена комуникация, пишете ми лично съобщение във форума и аз ще Ви обясня условията за това.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
МишетоДата: Петък, 11.03.2016, 14:28 | Сообщение # 8
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Благодаря Ви!
Консултацията със Вас много ми помогна, мислех да продължа да Ви пиша на лично, но в момента нямам тази възможност.
Благодаря за съдействието много ми помогнахте. Мисля да продължа напред и да не се връщам обратно при човека, който ме наранява..
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Спешно! Какво да направя? (Объркана..!!)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017