Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:44
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Ревност (Как да се справ?)
Ревност
petyavalkova2Дата: Tuesday, 03.11.2015, 17:59 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, имам приятел от близо 3 години, обичам го, той мен също, проблема за честите ни скандали обаче е ревността ми! Много искам да се справя с нея, бихте ли ми дали някакъв съвет, много ви благодаря!
 
petyavalkova2Дата: Tuesday, 03.11.2015, 18:00 | Сообщение # 2
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Anonimka
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 03.11.2015, 19:16 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, petyavalkova2!

Предвид кратката информация, която сте дала за проблема, Ви предлагам да се опитате да направите следното:

1. Направете списък с нещата, които пораждат у Вас такива чувства, и ги сложете последователно, като това, което Ви провокира най-много, напишете най-горе в списъка.

2. Опитайте се да запазите самообладание и бъдете спокойна, когато мислено преминавате през написаните неща в списъка. Овладейте гнева и страха, които предизвикват у Вас!

3. Започнете с най-малкия проблем в списъка. Опитайте да мислите за това и да останете релаксирана, а след това преминете нагоре в списъка с провокации на Вашата ревност като например "Той постоянно се заглежда по момичета на улицата" или "Бившата му пише постоянно на стената във Facebook". Научете се да мислите трезво и спокойно за тези фактори и си повтаряйте, че тези неща се случват на всеки и че се случва да изневеряват и на хора, които не се заглеждат по никого и дори нямат бивше гадже сред приятелите си във Facebook.

4. Всяка сутрин ставайте, отивайте до огледалото и си казвайте на висок глас по десет пъти: "Аз съм супер! Няма друга толкова готина като мен и нямам причина да се съмнявам в това! Денят ще бъде страхотен!"

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Ревност (Как да се справ?)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017