Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:17
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Призрак на старо увлчение (разочарование, обиди, наранени чувства)
Призрак на старо увлчение
ezineportalДата: Сряда, 23.09.2015, 18:48 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,
Преди няколко години се увлякох по едно момче, чувствата ми обаче не бяха споделени и между нас не потръгна. Той обаче не се отнесе по най-добрия начин, погледнато от моята перспектива. Обидих му се, натрупах гняв, но тогава не реагирах, за да запазя достойнството си пред общите ни познати. Сега усещам, че тази потисната реакция ме изяжда. Въпросът ми е как да изразя адекватно емоцията си, за да мога да преодолея обидата. Не мога да го търся, а и не ми се струва нормално, тъй като не сме били особено близки, за да му кажа лично как съм се почувствала тогава. Често се случва да си спомням за това мимолетно събитие, което ми е оставило такъв силен спомен.
Снощи например сънувах въпросното момче. Двамата лежахме в едно легло, той ми каза, че няма как да имаме сериозна, романтична връзка, защото вече има приятелка (с името на една от моите добри приятелки, с която дори не се познават). Аз не се съгласих с това и станах, погледнах се в огледалото и видях, че плача. След това се обърнах към него, а той се парфюмираше, сложи си огромна сива шапка, подобна на конус, на главата и ми каза, че щом не искам да се забавляваме, както ми е предложил, ще си замине. Аз го прегърнах и не исках да го пусна.

Моля, помогнете ми с професионалния си съвет!
 
mariya_koevaДата: Сряда, 23.09.2015, 19:41 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, ezineportal!

За каква обида по-точно става въпрос? По принцип наистина, когато притъпяваме някаква негативна емоция, се чувстваме потиснати. Обикновено в такива случаи не сме реагирали така, както ни се е искало, поради някаква причина (както Вие в случая - за да запазите достойнството си). При положение, че с въпросното момче не сте били особено близки, не мисля, че е хубаво да го търсите и да се изяснявате. Каквото било - било. Може да напишете на лист хартия нещата, които искате да му кажете. По този начин, пишейки, ще се почувствате по-добре. И все пак - това, което Ви казвам, е много генерализиращо. Ако желаете, споделете какво точно се е случило (може и на лично съобщение), за да имам възможност да Ви дам по-конкретен съвет.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
ezineportalДата: Петък, 25.09.2015, 10:29 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Благодаря

Съобщението е редактирано от ezineportal - Петък, 25.09.2015, 21:30
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Призрак на старо увлчение (разочарование, обиди, наранени чувства)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017