Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Имам нужда от съвет (Проблеми с гаджето)
Имам нужда от съвет
dvhjnДата: Четвъртък, 17.09.2015, 20:43 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Аз и моят приятел сме заедно дамо от 8 месеца, но аз съм изключително привързана към него и не мога да си представя да го няма в живота ми. Виждаме ссе почти всеки ден, прекарваме страшно много време заедно, но непрестанно се караме за дребни неща. Той се ядосва и започва да говори неприятни неща за мен, да връща стари грешки, които съм правила, да ме обвинява и да ме нарича ужасен човек. Много пъти сме разговаряли по тази тема, но никога не стигаме до общо съгласие, а само до още спорове и кавги. Всеки път си обещаваме, че няма да се караме и че всичко ще е наред, но още на следващия ден всичко се повтаря. Наистина не знам какво да правя, аз много го обичам и не искам да се разделяме, но не мога да издържа всекидневните караници и обиждането. Моля ви, помогнете ми.. Благодаря предварително.
 
mariya_koevaДата: Петък, 18.09.2015, 20:41 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, dvhjn!

Щом се карате за дребни неща, защо не опитате да направите следното. И двамата. Дишайте дълбоко в момента, в който усещате, че яростта се надига, и започвайте да си казвате: "Няма за какво да се ядосвам толкова! Нищо толкова дразнещо не се случва!" Опитайте да броите - до 10, до 50. Също така канализирайте негативните импулси в друга посока. Отидете заедно някъде на почивка, на планина, на море. На разходка. Прекарвайте свободното си време в приятни занимания. Никой не е казал, че ще се разделяте, но ако продължавате в този дух, раздялата не е далеч. Не зная на колко години сте, но ако сте големи и зрели хора, не би трябвало да оставяте едни дреболии да съсипят връзката Ви, а да намерите наистина решение на проблемите.

Желая Ви успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
valvalДата: Понеделник, 21.09.2015, 11:17 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте и от мен. За първи път пиша в такъв форум, но някак си се чувствам в безизходица. Та, от 6 месеца в живота ми се появи момиче. Започнахме да си пишем в социалните мрежи, да се поздравяваме по коридорите (забравих да спомена, че е моя колежка). Сближавахме се, сближавахме се. Абсолютно всеки ден сме комуникирали по някакъв начин и доста се сближихме. Споделих и неща, които знаят много малко хора около мен. Имам и доверие и определено се превърна в много важен човек. Знам, че имам по-силни чувства от приятелски, но тя ми изясни, че можем да бъдем само приятели. И аз съм ок с това, защото самото и влияние е доста положително. Кара ме да се усмихвам, разбира ме като говорим сериозно и като цяло се наслаждавах на взаимоотношенията ни. Естествено от време на време съм се цупил, може би заради това, че имам чувства. Няколко пъти съм и се обяснявал, така да се каже, като в повечето случаи съм го правил с цел да се оправим, когато съм смятал, че е имало проблем. Казвал съм и, че е много важен човек за мен, че и имам доверие и ме е страх да не я загубя. И както се случва, където може би подсъзнанието има влияние, сега я изгубих. Тя замина за 1 седмица в чужбина, където комуникирахме по-рядно. Един ден усетих, че тя е различна и и го казах, питах я какво става, тя каза че всичко е наред и няма и миг покой. Но някак си, тъй като беше доста ужасна седмица, в мен се зароди тази мисъл, че нещо има, защото не ме търсеше както обикновено и т.н. Накрая не издържах, мислейки че постъпвам правилно и отново за пореден път и написах един "роман", обяснявайки и се. Тя ми е казвала много пъти, че мрази такива изяснителни разговори, съобщения и някак все едно не я чувах, защото аз съм такъв човек, че като усетя, че има нещо във взаимоотношенията ми с хората, питам директно какво става. Та от 10 дни сме в ужасни взаимоотношения. Тя се държи доста хладно, все едно не и пука. И това ме побърква, защото просто ми липсва ужасно много. Влиянието и, усмивката и, позитивността и. Искам да си оправим взаимоотношенията, но когато я потърся или се обясняваме и караме или тя се държи доста хладно, с което ми казва без думи да я оставя, а аз не искам. Знам, че трябва да и дам свободата, но някак си не искам да я оставям, все едно съм избягал, защото това е последното нещо, което бих направил. Нямаме общи приятели и съм говорил с 1-2 мои приятели, които ми казвам остави я. Но за мен това не е решение.
Та търся съвет, мнение как, какво, кога мога да направя, за да си я върна, защото се чувствам ужасно виновен, че развалих нещо много хубаво?
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 21.09.2015, 12:59 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, valval!

Наистина, както казвате и Вие, трябва да й дадете свобода от тази гледна точка, че в момента сте се вкопчил дотолкова в нея, доколкото може действително да я отблъснете. Завинаги. Има една приказка, която гласи, че колкото повече човек се опитва да оправи нещата, толкова по-зле ще стават те. Зная, че това момиче Ви харесва и Ви допада, но може нещо наистина да се е случило, което да няма нищо общо с Вас. Защо търсите грешката си в себе си и казвате, че сте развалил нещата? Вашата грешка е само дотам, докъдето сте се вкопчил твърде много в човек, с който честно казано не Ви свързва на този етап нищо повече от приятелство. Не сте гаджета, за да й искате много обяснения например. Така че по-спокойно и по-дистанцирано сега. Това е моят съвет. Ако тя потърси комуникация по някакъв начин с Вас, независимо за какво, отговорете й, не я отблъсквайте. Но на този етап изчакайте да мине бурята и вижте как ще се развие ситуацията.

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Имам нужда от съвет (Проблеми с гаджето)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017