Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:14
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Нуждая се от съвет (ревност,липса на доверие)
Нуждая се от съвет
petitta123Дата: Сряда, 26.08.2015, 09:02 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,
Моля Ви за съвет.С приятеля ми сме от 5 месеца заедно. В началото всичко вървеше като по вода без караници и неразбирателство,все едно най-после срещнах принца си на бял кон, просто всичко беше перфектно. Но в един момент всичко се промени- започна да става ревнив ,агресивен ,да ми крещи и за най-малкото, да ми няма доверие и да ме пита за дадено нещо по 100 пъти сигурна ли съм ,че не го лъжа. Аз го обичам прекалено много и не съм си и помисляла да му изневеря или да го лъжа. Още в началото на връзката ни той ми беше казал ,че 2 от миналите му приятелки са му изневерили и заради това не се доверява толкова лесно. Разбирам го ,но не издържам постоянно да се съмнява в мен. Задушавам се, въздух не мога да си поема. Говорили сме много пъти по тази тема , но без ефект. Обеснявала съм хиляди пъти ,че го обичам и не бих му изневерила нито пък ще го излъжа. Попитах го каква е причината да ми няма доверие, нещо направила ли съм, дала ли съм му повод ,а той отговори че не съм и ,че се опитва да ми се довери ,но не било толкова лесно. Знам , че и той ме обича както аз него .Отказа се от много работи само за да бъдем заедно...Всичко друго във връзката ни е наред ,но тази ревност и недоверие- незнам как да се справим с проблема...Моля Ви за помощ smile
 
mariya_koevaДата: Сряда, 26.08.2015, 20:43 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, petitta123!

Ревността по принцип е много труден враг за борене - тя винаги опустошава всичко
хубаво около себе си. И оставя болезнени следи. За всички участници.
Трудно е постоянно да убеждавате човека отсреща, че не сте му
изневерила, че няма друг, че сте закъсняла, защото сте се видяла с
приятелка, че го обичате и т.н., и т.н. Хубаво е да имате връзка с
човек, който да не е контролиращ, да не приема всичко за заплаха,
да има по-голямо самочувствие и да е човек, с когото да прекарвате
времето си приятно, а не в разправии. Приятелят Ви има нужда от психологическа помощ. Работата с колега психолог ще му помогне да преодолее както чувството на недоверие, така и негативните емоции около изневерите, които са му се случили в миналото.

Желая Ви успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Нуждая се от съвет (ревност,липса на доверие)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017