Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:13
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Помощ (Проблем с майката на приятелят ми и неговото поведение)
Помощ
TanqДата: Tuesday, 18.08.2015, 01:11 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,
Спешно се нуждая от помощ. Това,което разбрах преди седмица не ми дава спокойствие. 
   С приятелят ми сме заедно от четири месеца. Преди  него имах връзка от четири години, която трудно преживях. Аз съм на 20години  , а той е на 29 г. Запознахме се неочаквано и той много ми допадна по характер. Той бързаше да ме запознае с неговото семейство и аз се запознах с родителите му. Отначало всичко беше нормално , но в течение на обстоятелствата нещата се объркаха и неговата майка започна да се меси в отношенията ни. Моите родители са по-консервативни и след дългата ми бивша връзка не бързах да го запознавам с майка ми и баща ми. Но не мина много вррме и неговата майка все ме питаше айде няма ли да го запознаеш вече с родителите си .Питаше и него непрекъснато : " И какво ..запозна ли се вече с родителите й !?".. Не издържах и накрая го запизнах..но нейната намеса не спря до там.. Понеже ние с него си викаме "зайче".. , когато ме поканиха на вечеря в тях и отидох да си измия ръцете в банята,майка му дойде при мен и ми каза:"Ето тук в шкафа са твоите кърпи..купих ти ги на зайчета и четка за  зъби" После започна да ми купува чаша..преса..нощница...и това вече ме оплаши. Тогава започнаха и въпросите дали няма да остана спя в тях. Аз обясних културно на жената, че това за момента няма как да стане. Първо за момента още всичко с нашата връзка е много рано, второ моите родители няма да го удобрят и трето аз не съм съгласна. Но тя продължи да ми задава този въпрос и да надтоява . Другото , което забелязах е ,че той споделя всичко с неговата майка и тя за него е като божество. А мен това ме дразни , защото и споделя и наши интимни моменти.... И всъщност да стигна до истинския проблем , който ме потреси... Приятелят ми все още живее с родителите си . От един месец вечер , когато му звънна той ми шушне и ми казва , че не говори силно, за да не събуди техните .Живеят в тристаен апартамент , т.е хол , спалня, кухня и неговата стая . Един ден майка му ме беше поканила на кафе..разказваше истории от нейното минало и пак започна с въпроса:Няма ли да спиш у  дома ? ... Аз отново отказах и тогава тя се обърна към приятелят ми и му каза : "Е...щом тя няма да остане..ние с теб ще си се гушкаме". Когато чух това онемях...замълчах си и изчаках с приятелят ми да останем насаме.. той не може да лъже. Попитах го какво означава това и той ми отговори, че понеже баща му гледал докъсно телевизия и тя не можела да спи на телевизор... лягала да спи при него. Оточнявам , че в неговата стая има само едно легло ..персон и половина и тя спи до него..при положение, че има хол и в хола дивана се разтяга . Нормално ли е майка да спи в едно легло с 29годишния си син? Това не ми дава мир. Всеки ден го премислям и не мога да си го обесня . Не знам какво да правя....
 
TanqДата: Tuesday, 18.08.2015, 01:27 | Сообщение # 2
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Извинявам се ..в бързината съм допуснала правописни грешки и забравих да спомена, че говорих с него по този въпрос , който е много деликатен . Неговата реакция беше такава,че все едно аз съм ненормалната. Той го е приел за толкова нормално, колко аз че сутрин трябва да си среша косата. Много съм объркана ..той е много чувствителен и раним .. не знам как да променя нещата... sad
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 18.08.2015, 17:23 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Tanq!

Видяла ли сте с очите си, че приятелят Ви дели едно легло с майка си? Ако това наистина е вярно, действително е необичайно. От друга страна смятам, че той е вече достатъчно голям човек, за да живее още с родителите си. Необходимо е да се прекрати тази практика, тъй като е във възраст, в която вече би трябвало да е започнал да се утвърждава като независима личност, а откъсването от родителите му трябва да придобие буквален смисъл. Щом и майка му се меси във Вашите взаимоотношения, картинката не става особено хубава. И все пак - дайте време да видите как ще се развие тази връзка. Четири месеца са все пак малко време, за да си дадете сметка що за човек стои срещу Вас. Ако след известен период от време нищо не се промени, за съжаление не съм сигурна, че ще останете заедно, ако Вие се чувствате нещастна и недоволна от взаимоотношенията си с Вашия приятел и неговото семейство (по-скоро с майка му). Рано или късно това оказва силно неприятно влияние.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Помощ (Проблем с майката на приятелят ми и неговото поведение)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017