Добре дошъл Гост | RSS
Неделя
24.09.2017, 16:07
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » проблемна връзка (скандали, обиди, тайни, криене, тършуване, недоверие, лъжи)
проблемна връзка
MegiДата: Сряда, 20.05.2015, 14:04 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Ще се опитам да съм точна и сравнително кратка.
8 месеца връзка в която партньорът ми ме обижда. И с повод и без повод. От това, че не съм купила нещо, за което ме е помолил, до това, че не си меря приказките и казвам някоя обидна фраза. За последното е прав и съм му го казвала.
Огромният ни проблем се разви от неговата потайност, която предизвика у мен съмнение и навлязох в личното му пространство - телефон, обществен акаунт. По-скоро в смс-те му открих присъствието на жена, която му беше пращала прекалено любвеобилни смс. От негова страна подобни нямаше. Но той дори и на мен не пише мило. Още преди това той ми заявяваше, че тя му е само добра позната, приятелка. След моето "откритие" той призна, че е имал връзка с нея, но са останали добри приятели. Жената е омъжена с дете, от преди да има извънбрачна връзка с него. Казах му, че това ме притеснява и ме тормози - месеци наред скандалите ни бяха точно заради контактите му с тази жена. Няколко пъти ме лъга, че ще приключи общуването си с нея. За съжаление не само, че не е прекратил, но започна да трие кореспонденцията си с нея. Аз съм проверявала общо три пъти за цялата ни връзка - два пъти по телефона и един път в акаунта му. Той се засегна неимоверно много заради това, че си позволих да навлизам в личният му свят. Разбирам го, постъпих нередно и неморално. Аз исках да открия истината, която той ми спестяваше. Само не разбирам защо измести проблема - а именно въпросната жена.
На няколко пъти се опитвах да приключа връзката. В едни случаи той правеше стъпки за сдобряване, в други случаи аз сама се отказвах от взетото решение.
До там стигнахме, че аз започнах да употребявам куп обиди в процес на скандал. Една провокация от негова страна и аз изливах куп обиди. А в началото бях търпелива и не го обиждах, въпреки, че той постоянно го правеше с най-лоши епитети.
Поставих го пред дилемата "аз или тя". Той пак не избра. Не искам да се налагам, но наистина техните отношения ме напрягат много. Да не говорим, че от него разбирам за разговори между тях от които ми става ясно, че тя го манипулира. От една страна големи благодарности и хвалебствия му пише, а от друга му представя някакъв разговор между нея и "рогоносеца"/мъжа й/ в които мнението на последния за моят приятел е че бил "путка", щом позволявал да го поставям пред избор между мен и нея. Не вярвам дори да се е провел такъв разговор, но ми направи впечатление, че моят приятел го взема присърце това мнение. А той по мои наблюдения има много комплекси за външен вид и мъжественост. Опитвах се да му покажа, че ми харесва такъв какъвто е, но той не ми вярва.
Жестоко сме се карали, дори го напсувах /за пръв път в живота си псувам човек в лицето/, защото просто не издържах на поредната обида към мен, която в последствие той сам си призна, че е знаел колко ще ме засегне и нарочно го е направил. Точно в същият случай той ми удари шамар, но втори не успя. Извини се, но каза, че било "леко шамарче".
И аз и близките ми приятели виждаме, че се променям в лоша посока. Станала съм цинична, нервна, притеснена. Отслабнах.
Обясних му и му казах, че аз компромис с тази жена няма да направя. Не мога, а и не искам. Тормози ме този въпрос, а това влияе лошо на мен, и също така лошо и на него и на нашата връзка. Решението е или той да се раздели с мен, или да се раздели с нея. Сякаш не ме слушаше. Той не ме разбира. От друга страна не вярвам на нито едно негово обещание или изказване. А той още повече се крие. Не стига, че имаме различни характери, които пораждат търкания за дреболии/смятам, че с времето ще ги преодолеем/, а и тази жена, която не е никак дребен проблем. Поне за мен. Един път ми заявява, че няма да приключи с нея, а когато реша да си тръгна, казва обратното, докато остана. И пак се крие.
Явно, че съм слабохарактерна и без самочуствие, загубих и достойнството си. Правя първата стъпка да си тръгна, но не успявам да довърша започнатото от мен. Той отделно от това казва, че не иска да се разделяме. Честно казано не зная нито как да продължа тази връзка, нито как да я прекратя. Един приятел ми каза, че има нещо с което ме държи. В смисъл, кето ме задържа при него. И ако го открия, ще мога да прекратя всичко това. Моля ви дайте ми адекватен съвет, предвид моята слаба воля!
 
mariya_koevaДата: Събота, 23.05.2015, 12:13 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Megi!

Ще бъда конкретна, без да се впускам в допълнителни разсъждения - смятам, че ако наистина
искате да спасите собственото си психично и емоционално здраве, ще
трябва час по-скоро да намерите отговор на въпроса как ще продължава
цялата тази сага. Дайте ултиматум на приятеля си и срок, в който да реши
с коя иска да бъде - с Вас или с нея. Щом е имал смелостта да Ви
изневерява, ще поеме отговорност да реши какво той иска. От друга
страна, имайте предвид, че щом веднъж си е позволил да бъде с друга, ще
го направи отново. А не мисля, че имате нужда от такъв човек до себе си.
Още нещо - приятелят Ви проявява физическо насилие спрямо Вас.
Физическото насилие се изразява в удряне на шамар, биене, блъскане,
скубене и т.н. Моля Ви, какво значи "леко шамарче"? Втори път може и да
не е успял да Ви удари, но отново, както и в горната ситуация, ще кажа,
че щом веднъж си е позволил да Ви удари, ще го направи пак. И всъщност,
като се замислите, чувствате ли се истински щастлива с него? Можете ли
да сте истински щастлива с човек като него? Ако отговорът Ви е "ДА",
поставете ултиматума и дайте втори шанс на връзката си. Ако отговорът Ви
е "НЕ", приключете я сега.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Събота, 23.05.2015, 12:13
 
MegiДата: Четвъртък, 11.06.2015, 17:18 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте отново. Виждам, че съм изпуснала да спомена важна част от информацията. Не съм сигурна на 100%, че ми е изневерявал. "След моето "откритие" той призна, че е имал връзка с нея, но са останали добри приятели." -  Това мое изречение трябва да го поправя като уточня, че неговата версия е, че е имал връзка с нея много преди да срещне мен.
В същото това аз не мога да вярвам, защото има и нещо, което не споделих, а може би трябваше. Три пъти намирах празна опаковка от презерватив до леглото му. Не кутийка и не самият презерватив, а опаковка от презерватив. Той твърдеше, че мастурбирал с презерватив, за да не цапал. В същото време сексуалните ни отношения са на 7-10 дена веднъж и то не поради мое нежелание. От поведението му и криенето му на телефона като получаваше смс, от опаковките - подозренията ми се задълбочиха. Не съм абсолютно сигурна, че ми е изневерявал, но подозирам, че има огромна вероятност да го е направил и може би още да го прави.

Пак се скарахме и се разделихме, аз разбира се тежко го изживях - свалих 2 килограма за седмица. Сдобрихме се или нещо такова, но той разбрах, че не е смятал, че сме скъсали, а че сме се скарали. shok Твърди, че преувеличавам и че проблема е само в моята глава. Обяснявала съм му многократно на дълго и на широко какъв стрес и тормоз ми причиняват тези негови контакти точно с тази особа. Не ме разбира. Обвинява ме.

Има и нещо друго. Нещо, което много ме притеснява.
Той може много да ми навреди и то по отношение на работата ми. Честно казано ме е страх от това, защото целият ми настоящ живот се крепи точно на тази ми работа. Загубя ли я - ще остана на улицата и ще ми се съсипе живота.
Наистина не се чувствам щастлива с този човек. Факта, че не желае да прекъсне връзката си с въпросната жена, независимо дали е сексуална или приятелска към момента ме изяжда отвътре. Обидите и омаловажването на чувствата ми също не ме правят щастлива. Разсъжденията му ме навеждат на мисълта, че той няма чувства към мен.  - "Ебеш и хвърляш." - коментар от него към негов познат по повод любовен проблем. "Еби я и кво толкоз. Играй. "

Имам чувството, че си играе с мен и ме използва за убиване на свободното му време.
Но много ме притеснява това, че той може да ми навреди. Да не говорим, че и онази жена може да ми навреди. Даже по негови думи тя му е предложила да направи така че да ме уволнят за два дена. Това се изпусна да ми го каже в периода на най-честите ни скандали и раздели. А тя действително може да го направи.

Вече съм наясно, че трябва да приключа връзката, но честно казано не зная как. Няколко пъти се опитвах, но той ме търси и аз като пълен идиот отговарям. Получава се лавина от обиди и обвинения, а после съжаление, че ме е наранил и аз омеквах. Моята грешка я виждам. Слаб характер съм, но ще се наложи да се стегна. Лошото е че чрез заявяване за край не става. Пробвах го. Въобще няма смисъл да говорим. Мисля си да приключа просто като спра да отговарям и да пиша и се дистанцирам рязко и внезапно. Но ме е страх как ще реагира. Той е нервен и отмъстителен човек. Знае къде живея, къде работя. Направих ужасната грешка да споделя всичко за живота си с него. Той с мен за своя - не. Аз дори не знам къде работи и не съм сигурна какво работи. Дори онази жена знае аз къде работя. Не че аз не зная за нея същото. Но тя има влиятелни хора около себе си и действително може да направи така че да ме уволнят. Искам да напусна тази връзка без да страдам и без да си загубя работата. Осъзнавам, че първото зависи от мен, но второто как да постигна? Как да не го предизвикам да ми отмъщава? Зная, че ще се ядоса, защото вече го е правил. Щом си позволи дори да ме удари и да ме заплашва, че ще ми изпочупи квартирата и ще ми се стори тясна Софията, той е на крачка да го стори, ако се вбеси. А ако си тръгна отново той ще побеснее. Това искам да избегна. Дайте ми моля ви съвет как да постъпя, така че крайният резултата да не е фатален за мен!!!!
 
mariya_koevaДата: Събота, 13.06.2015, 20:08 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, Megi!

Със сигурност ще трябва да сложите край на всичко това. Вие отдавна сте спрели да
обичате този мъж. Сега единственото, което Ви спира да го напуснете
завинаги, е страхът какво би могъл да направи той след това. Не се
плашете толкова лесно. Предлагам Ви да се видите на кафе и тогава
директно и ясно да му обясните, че не желаете повече да сте с него и че
няма връщане назад. Когато му кажете всичко това "публично", навън, той
няма да посмее нищо да Ви направи, защото все пак ще има хора около Вас.
А ако пък посмее, първият, който би трябвало да реагира и да се обади в
полицията, ако трябва, е охраната на заведението. Спокойно. Що се
отнася за след това - ако той наистина притежава онези черти, които биха
провокирали в него необуздано агресивно поведение и е готов да Ви
тормози само и само да се почувства силен и притежаващ власт над Вашата
реалност, и Ви тормози с SMS-и, обаждания, заплахи, сте в правото си да
подадете сигнал в МВР. Потърсете правата си, като споделите, че знаете,
че този човек е способен на жестоки постъпки. Тогава предполагам, че
оттам ще вземат по-сериозно отношение, след като знаем за многото случаи
на жени, жертви на подобен вид тормоз.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Събота, 13.06.2015, 20:08
 
стелаДата: Петък, 19.06.2015, 10:21 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте , реших да ви пиша ,защото имам проблем с приятеля си той е много по -голям от мен напоследак не се разбираме добре той е принуден да работи извън страната и това много ме мъчи казвам му да си намери работа тук той се прави че не ме чува имам куп въпроси към нехго с неизяснени отговори питам го разведе ли се с жена си той казва да но не ми е показал документ миналия месец разбрах най голямата му лъжа той замина януари месец а края на март се върнал в България без да ми каже хората са го виждали казваха ми а аз не им вярвах мислих си че ми казват нарочно така за да се скараме но един ден на 3 май разбрах че ме е лъгал наистина хванах го в лъжа незнам дали ми е изневерявал но тази негова лъжа толкова ме боли защото той знаеше че аз мн страдам като не мога д го видя а само чуя и най нагло ме лъжеше и отричаше че си измислям и че съм луда кажете ми какво да правя обичам го и неискам да го оставя
 
mariya_koevaДата: Събота, 20.06.2015, 12:13 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, стела!

Няма как да бъдете щастлива с човек, който Ви лъже. А във Вашата ситуация се случва
точно това - системно лъжене и прикриване на истини. Ако нямате доверие
на човека до себе си, няма никакъв смисъл да сте заедно. Една връзка
трябва да се крепи на уважение, доверие и любов. Зная, че Ви е трудно да
оставите този мъж, но запитайте се: чувствате ли се истински щастлива с
него? Не замазвайте реалността, а погледнете обективно върху
ситуацията.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Събота, 20.06.2015, 12:14
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » проблемна връзка (скандали, обиди, тайни, криене, тършуване, недоверие, лъжи)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017