Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:14
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Болестна ревност (Мъжът ми ме ревнува,без да знае от какво)
Болестна ревност
asi_krasiДата: Tuesday, 21.04.2015, 08:54 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Моля Ви, помогнете! Със съпруга ми сме женени от три години и имаме двегодишно дете. Откакто се върнах на работа след отпуска ми по майчинство, той ужасно ме ревнува и тормози. Иска непрекъснато да му се обаждам по телефона и да му докладвам, кой идва и за какво в кабинета ми, аз къде ходя и т.н. Напада ме, сърди се безпричинно и ми крещи. Чувствам се като в затвор. Никога не съм предавала съпруга си, не съм му давала поводи за ревност. Обичам го много и искам само него. Незнам какво да правя и мисля. Дори не мога да се зарадвам на факта, че ми смениха длъжността и вече работя по специалността, която завърших в университета с цената на много учене. Каквото и да кажа или направя, той не го разбира и не ме слуша. Помогнете!
Приятен ден!
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 21.04.2015, 16:20 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, asi_krasi!

Единственият начин, за да разберете защо съпругът Ви реагира така, е да го попитате директно каква е причината за неговото поведение. Попитайте го вижда ли някаква заплаха, от какво го е страх, защо се чувства несигурен във Вас. Може да е разбрал някой Ваш знак погрешно. Затова е нужна комуникация. Ревността по принцип е много труден враг за борене - тя винаги опустошава всичко хубаво около себе си. И оставя болезнени следи. За всички участници. Трудно е постоянно да убеждавате човека отсреща, че не сте му изневерила, че няма друг, че сте закъсняла, защото сте се видяла с приятелка, че го обичате и т.н., и т.н. Хубаво е да имате връзка с човек, който да не е така контролиращ, да не приема всичко за заплаха, да има по-голямо самочувствие и да е човек, с когото да прекарвате времето си приятно, а не в разправии от сорта на "Кой е този?".

Желая Ви успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Tuesday, 21.04.2015, 16:20
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Болестна ревност (Мъжът ми ме ревнува,без да знае от какво)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017