Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:17
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » нужда от съвет (нормално ли е?)
нужда от съвет
trifilisbgДата: Събота, 28.03.2015, 01:52 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, имам нужда от съвет. С приятелката ми сме заедно от 2 тодини. Но от 2 години тя потдържа взаимоотношения с бившото си гадже. Склонен съм да повярвам че тя не изпитва ништо друго към него освен приятелски чувства. Но ннещото което немога да приема е факта, че те се чуват всеки ден по телефона и всеки ден разговорите са по 3 часа. Той ми знае по-добре от мен смените за да може да и звъни докато ме няма.той я търси постоянно!!! А когато се видят прекарват цял ден заедно и той си тръгва минути преди аз да се прибера.
Това беше историята ми.
а сега въпросът ми е. Какво да направя за да не се дразня толкова много. Защото тя не би ограничила контактитите си с него. Защото той и сега си дразнел и се чувствал ущетен от връзката ми с приятелката ми защото аз съм им припречел да се чуват и виждат когато си поискат.
какво да праправя? Помогнете
 
mariya_koevaДата: Събота, 28.03.2015, 22:49 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, trifilisbg!

Поговорете с приятелката си. По принцип по така написания начин разговори всеки ден по 3 часа и прекарване заедно всеки ден не влизат особено в графата "само приятелски взаимоотношения". Може и да греша. Затова трябва да разговаряте с нея и да й обясните в прав текст, че тази ситуация Ви дразни. Смятам, че бившият й приятел има чувства към нея и не му е безразлична. А какво е отношението на приятелката Ви към Вас? Как се държи? Мило, студено?

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
trifilisbgДата: Неделя, 29.03.2015, 01:12 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Това с говоренето вече сме го минавали милион пъти за тези 2 години. Но щом аргументите натежът в моя полза, тя преминава в нападателна фаза. Значи аз не съм я обичал достатъчно за да я разбера. Как този човек щял да бъде част от живота ни. Как аз трябва да го съжаля защото е самотен и е влюбен от години в друго момиче още преди те да са имали взаимоотношения. Как този ИНДИВИД не бил "толкова интелигентен и емоционално израстнал" и тя неможела да го промени. А аз просто трябва да го приема , тъй като той и е приятел. А аз съм този който се опитва да я ограничава.
Неможе някой да си обажда на приятелката ми в 24 часа за да и пожелае "лека нощ" независимо дали е Сънчо или "мъжката и приятелка" (или какъвто там и се пада.
Това започва да ме натоварва вече психически!!!
 
mariya_koevaДата: Неделя, 29.03.2015, 11:25 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, trifilisbg!

След като разговорите не помагат, може би ще е хубаво да преустановите за известно време всякакъв контакт с приятелката си, за да й покажете, че по този начин нещата не могат да продължават. Всеки има приятели и приятелки, с които общува, но все пак трябва да има някаква граница и човек да се съобразява в определени моменти. В случая за приятелката Ви толкова честото виждане и чуване с бившия й приятел е ОК, но за Вас не е, защото се чувствате като пренебрегнат. Трябва ясно да покажете на приятелката си, че е нужно да се съобразява с останалите, а не да мисли само за себе си, защото все пак е обвързана. Ако нещата обаче продължават по същия начин, може би ще трябва да се огледате за друго момиче, което да държи повече на Вас.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » нужда от съвет (нормално ли е?)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017