Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:16
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Много съм объркана, моля за мнение.
Много съм объркана, моля за мнение.
DimitrovaДата: Събота, 31.01.2015, 12:25 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, 
не знам от къде да започна просто. На 28 години съм, с детенце на 6. С бащата на детето сме разделени от скоро по- мое желание, не го обичам вече, нещата не вървят поради куп причини, от повече от 2 години общо взето бяхме заедно само заради детето, но вече не мога така, това Не ми е проблема заради което ви пиша.
През последните 2 години имах (имам ) връзка с мъж когото обичам( ще го нарека А), и той ме обича показал го е всячески, той има детенце заради което не иска да се раздели с жена си , за да е при детето си. Няколко пъти сме спирали да се виждаме с идеята , че така е по- добре , че всеки трябва да продължи напред и тн, но не се получава след месец примерно се започва наново, последния период обаче беше доста по- дълъг , но сега май се започна отново. Чувствата не изчезват и това си е, каквото и да се случва си ги има.  
Същевременно в живота ми се появи друг мъж( ще го нарека М) , имам връзка с него, той е страхотен , дава ми всичко и ми предлага всичко това което аз искам от човека до мен, имам привличане към него, но не е това което е към семейния мъж (А).
Много съм объркана, не знам какво да правя, чувствам се ужасно, предателка , дори К*ва. Не искам да наранявам никого. Не знам как да се справя с чувствата си към семейния мъж (А). Не знам какво правя и с новия човек (М) той е страдал много заради раздялата която е преживял, трудно е излезнал от дупката в която е бил, не искам да му го причинявам отново, не искам аз да съм причина за подобно нещо, но предполагам, че ако се разделим, ще се случи, той е много влюбен в мен. 
Наистина не знам какво да правя , как да се справя със всичко това. Не приемам изневярата , да изневерявала съм, но пак казвам че с бащата на детето ми сме били само заради детето заедно, не че това е оправдание де. 

ще се радвам да чуя и вашето мнение.
 
mariya_koevaДата: Събота, 31.01.2015, 16:07 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Dimitrova!

Ситуацията, в която се намирате, е доста сложна. Не ми се иска да Ви давам кардинални съвети, а по-скоро да размислите сама за себе си и да стигнете до най-доброто решение. Връзката с А. и връзката с М. са безплодни според мен. Докато сте с М., мислите за А. Харесвате го повече ("...той е страхотен , дава ми всичко и ми предлага всичко това което аз искам от човека до мен, имам привличане към него, но не е това което е към семейния мъж (А)"). С М. сте само от чувство за вина, какво ще стане, ако евентуално му кажете да се разделите. С А. пък като че ли не се очертава някаква перспектива в отношенията Ви, защото не иска да изостави жена си. Нищо чудно на него да му е удобно с две жени и "да си прави кефа". Замисляла ли сте се? Вашата грешка е, че сте си позволила да тръгнете с М., докато сте била с А. В момента ходите с двама мъже и е нормално да не знаете какво да правите с тях. Поставете условие на А. - ако наистина обича жена си, да остане с нея. Без Вас. А ако наистина обича Вас и иска да бъде с Вас, да бъде. Без нея. Междувременно е хубаво да споделите на М. за А., за да не си прави илюзии и да живее в свой розов свят, в който двамата сте истински щастливи. Няма смисъл да бъде лъган.

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
КикаІДиковаДата: Неделя, 01.02.2015, 21:55 | Сообщение # 3
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
Здравей, Dimitrova.

Сред най-големите проблеми на хората се явяват самозаблудата и нереалистичните очаквания..
Бъди честна със себе си. Компромисите по отношение на чувствата са доста сложна...материя и изискват честност, обективност и взаимност от двете страни. Ако са едностранни, тогава е самозаблуда. 
Потърси за себе си има ли смисъл новата ти връзка и какво мислиш, че можеш да очакваш от А.
Не изпадай в крайности да се замоопределяш с позорни имена, това не само, че не върши работа, но и ще създаде проблеми със самооценката в някакъв момент. 

Поздрави
Кика Дикова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Много съм объркана, моля за мнение.
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017