Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 10:00
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Мамините синчета (мамини синчета)
Мамините синчета
anntoniarumenovaДата: Tuesday, 06.01.2015, 22:33 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте, интересно ми е да разбера защо всеки път се влюбвам в мамини синчета? Последната ми връзка беше с човек, който направо величаеше майка си. За него тя беше най-добрата във всички и няколко пъти ми е намеквал, че иска да заприличам на нея. В предните ми връзки положението беше горе-долу същото. Един от бившите ми отказваше да се изнесе от семейното гнездо, за да може мама да му готви, а с друг дори е трябвало да ходим на семейни почивки с майка му. Но да бъдат каквито искат. Въпросът ми е с какво би могло да ги привличам, защото до един бившите ми приятели са мамини синчета, и защо самата аз се привличам от тях.

Благодаря предварително! Поздрави!
 
mariya_koevaДата: Сряда, 07.01.2015, 18:59 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, anntoniarumenova!

Не бих могла да Ви дам черно-бял отговор. Съветът ми е да не правите глобални изводи от тези връзки, които сте имала, с т.нар. "мамини синчета". За съжаление няма точно определен начин, по който да се "предпазвате" от тях и да ги разпознавате. За да разберете какъв като личност е мъжът срещу Вас, е необходимо да го опознаете, а това не се случва веднага. Може би не сте била опознала достатъчно предишните мъже, с които сте имала връзка? Оглеждайте се за мъже, които имат характер с главно "Х", могат да отстояват мнението си, нямат проблем да бъдат самостоятелни и независими и имат по-голямо желание да бъдат на почивка например с Вас, отколкото с майка си. Този тип мъже оставят лично пространство и време, за да бъдат с половинките си, имат самочувствие (в добрия смисъл на думата) и ще бъдат до Вас винаги, когато имате нужда.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
anntoniarumenovaДата: Сряда, 07.01.2015, 19:57 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Благодаря за отговора, Мария! И аз винаги съм си казвала, че трябва време да опозная човека до себе си, но проблемът е, че когато го опозная, вече съм влюбена до уши и отлагам раздялата, докато зависимостта от майка му стигне връхната си точка. След като това ми се случи за трети път, си помислих, че може би греша някъде, понеже винаги успявам да избера онзи от компанията, който не може да живее без майка си.

Поздрави
 
mariya_koevaДата: Сряда, 07.01.2015, 20:25 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
След колко време сте осъзнавала, че мъжете, с които сте ходила, са привързани прекалено много към майка си (имам предвид в началото на връзката говорили ли са често за нея)? Пробвала ли сте да разговаряте с тях, че родителите като цяло не е особено добре да се месят в личните отношения на децата си? Ако да, какво са Ви казвали те?

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
anntoniarumenovaДата: Сряда, 07.01.2015, 21:05 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Може и след около месец си била напълно сигурна, че приятелят ми е зависим от майка си. Наистина, говорели са за нея, но предполагах, че това се дължи на факта, че живеят заедно или работят заедно. В последната ми връзка, например, дълго обсъждахме с момчето, че е прекалено привързан към майка си, но той не искаше да го види и признае. От друга страна не спираше да я хвали - как готви по-добре от мен, как се облича по-добре от мен, как изкарва повече пари и т.н. Понеже имаха семеен бизнес и работеха заедно, парите му идваха от нея под формата на джобни от 10-20 лева на ден, с които не можем да пътуваме до ново място или да спестим за квартира. Кой може да плаща наеми и сметки с джобни? Но той отказваше да бъде самостоятелен, да си намери работа и да бъдем независими като двойка. Дори ми казваше, че ще съм голяма късметлийка със свекърва като майка му. След време тя започна да усеща, че искам от него повече самостоятелност и започна да му говори някакви неща против мен. Разбрах го от острия му тон, който изведнъж се появи - започна да ми прави груби забележки на публични места, да ме коригира, така че да придобия някои навици на майка му и то по много невъзпитан, агресивен начин. Освен това майка му често го викаше в друга стая, за да си шушукат, и малко след това, буквално минути, скандалите между нас започваха. Той увърташе, когато го съм го питала дали майка му има пръст, но оставам убедена, че тази жена го настройваше против мен. Подобни разговори е имало и с другите ми бивши, но всички са гледали на мен като на човека, който мъти водата. И след време напрежението между всички нас е ставаше непоносимо.

Съобщението е редактирано от anntoniarumenova - Сряда, 07.01.2015, 21:21
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 08.01.2015, 19:39 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Според мен проблемът в предишната Ви връзка не е бил само свързан с приятеля Ви, а и с неговата майка, която го е настройвала срещу Вас (за което всъщност правите догадки, а не сте напълно сигурна). Казвате, че е започнала да се държи по този начин, след като сте изявила желание да бъдете самостоятелна с приятеля Ви. Очевидно, говорила е зад гърба Ви. От това следва да си направите извода, че е хубаво много внимателно да опознавате както човека до себе си, така и хората, които го заобикалят (дори и родителите). Не бих искала да звуча обвинително, но има наистина родители, които прекалено много се месят в личните отношения на децата си и не им дават възможност да бъдат независими личности. Разбира се, те (вторите) също може да им е по-добре да не се грижат за себе си и да не поемат отговорност за собствения си живот и този вариант да ги устройва. Не е изключено и родителите да не харесват половинката на децата си и всячески да започнат да ги настройват срещу нея, тип "можеш да си намериш по-свястно момиче, тя няма да те направи щастлив, тя не е за теб". И тогава как очакваме да бъдем с мъж, който се повлиява изключително лесно от хорското мнение (било то и на родителите си), не защитава човека до себе си и сякаш му е все тази какво бъдеще ще имат заедно? Естествено, има случаи, в които родителите виждат неща, които децата им - не, защото са твърде заслепени от любов и в такъв случай наистина могат да се намесят и да се опитат да им "отворят очите". Не казвам, че някъде сте сбъркала. Предполагам, че всичко това е било просто съвпадение на съдбата. Приемете го по този начин, а не че сте имала някакъв проблем, заради който сте си намирала все "мамини синчета".

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
anntoniarumenovaДата: Четвъртък, 08.01.2015, 22:01 | Сообщение # 7
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Много благодаря за съветите! Успехи smile
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Мамините синчета (мамини синчета)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017