Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:16
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Въпроси :) !!!
Въпроси :) !!!
bority2003Дата: Събота, 03.01.2015, 23:23 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,имам няколко въпроса ..... , но както и да е smile
Аз съм на 11 години и харесвам едно момче . С него си говорим често , но сме се виждали ... аз планувам някой ден да отида , но въпроса ми е дали да му кажа ,че го харесвам . Aко му кажа той може да не иска да говори повече с мен и да има вече приятелка , но може и обратно .... Незнам какво да правя ...  Тази мисъл ме тревожи !!!
И втория въпрос :
Мога ли някък да разбера кой ми е билогичен родител , без знанието на мойте родители ... Аз не го говоря с тях по някой теми например , че харесвам момче и прочие . Защото се чуствам някък предадена .... Като разбрах бях на 10 ... , а и не от кой да разбера ,а от едни циганчета ..... Беше ми мега гадно !!! Искам да разбера за произхода си !!!
 
mariya_koevaДата: Неделя, 04.01.2015, 14:13 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, bority2003!

Предполагам, че сте искала да напишете "не сме се виждали", а не че сте се виждала с въпросното момче. Моля, уточнете. Иначе, преди да се състои каквато и да е среща между Вас двамата, е хубаво да знаете на колко години е той, как изглежда (нека да Ви прати снимка), къде живее, дали си има приятелка... В интернет има както сладури, така и много опасни типажи, с които шега не бива. Не избързвайте да се срещате с него. Бъдете сигурна в самоличността му и в намеренията му, преди първо, да му казвате, че го харесвате, и второ, преди изобщо да се виждате с него. Ако се стигне така или иначе до среща, не бъдете сама и нека с Вас има някой.

По отношение на втория проблем - не вярвайте на някакви хора, които са Ви казали, че сте осиновена. Не се доверявайте толкова лесно и не се вкарвайте в излишни драми, при положение, че въпросните хора може да са си направили просто шега (друг е въпросът доколко такива шеги са уместни, но това е друга тема). Споделете с родителите си и им кажете какво сте чула. Те са хората, които винаги ще бъдат до Вас, независимо какво се случва.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
nedelchevaДата: Сряда, 07.01.2015, 12:00 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, не знам точно към какъв тип специалист трябва да се обърна, затова се надявам да ме насочите. Проблемът в моето семейство е по-точно сексуален, в смисъл контактите намаляха до 1 седмично и то след предварително уговорено вече фиксиран ден. Съпругът ми като цяло е имал доста бурно минало и да кажем си е поживал от към партньорки и секс, заедно сме от 5 години като първата се виждахме за уикендите тъй като живееше в друг град и тогава сексът беше наистина доста та дори и за 2-3 дни. След което когато заживяхме заедно той започна наистина много силно натоварваща физически работа и не му оставаха много сили. КОгато си говорим по темата той казва, че няма проблем, просто не се сещал, нямал нужда и т.н. искал да си почива, да но в същото време го хващам вече на няколко пъти, че гледа порно. Когато го попитах каква е причината, дали му липсва нещо или има определени идеи, че в крайна сметка ако не се сещаш и нямаш нужда от секс за какво ти е порно? Не знам вече какво да предприема, най-вече ме притеснява това че ако сега сексът е до 1 път седмично какво остава след години. Твърдо съм решена да взема мерки въпросът ми е дали ни е нужен психолог или сексолог?
 
mariya_koevaДата: Сряда, 07.01.2015, 18:19 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, nedelcheva!

Честно казано, не зная дали психологът или сексологът са специалистите, които ще помогнат проблемът да се разреши (на първо време). Вие и съпругът Ви сте хората, които най-напред би трябвало да се опитате да го разрешите, но от написаното оставам с впечатление, че като че ли единствено Вие самата сте активната страна - само Вие виждате, че със съпруга Ви имате проблем в сексуално отношение, и само Вие търсите начин да се разреши. А мнението на съпруга Ви по този проблем какво е? За него ОК ли е да правите секс по един път в седмицата? Само работата му ли е пречка? Да, тя може да е наистина натоварваща и е хубаво да се съобразявате с това, но замислете се дали пък сексът между Вас не е станал прекалено скучен напоследък? Като прибавите и това, че го правите сякаш по график... Може би проблемът е в рутината, а сама по себе си тя убива желанието за всякакви сексуални контакти. Поговорете със съпруга си от тази гледна точка. Ако той има някоя сексуална фантазия, която му се иска да осъществи с Вас, чуйте я. В порното той може да "намира" това, което му липсва в секса с Вас - някоя еротична фантазия или по-нестандартен секс. Даже и да посетите психолог, сексолог или семеен психотерапевт например, те няма да могат да Ви бъдат полезни, ако съпругът Ви отказва да говори по тази тема и е ОК с цялата ситуация.

Пишете ми отново.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
nedelchevaДата: Четвъртък, 08.01.2015, 11:22 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, благодаря за бързият отговор, за съжаление всички предложения които са посочени са ми минали през ума и са коментирани с него, по принцип общуването ни е наистина ОК, в смисъл няма нещо което да не може да се сподели и за секс и т.н., кзала съм му и че ако има конкретно нещо което го интересува или иска да опита аз съм на линия, но той казва че сексът между нас си е много добре, да не гледам количеството а качеството, че всичко си му харесвало, истината е че като изключим факта че понякога се налагат уговорки за секс, всеки път той е мн по-възбуден от мен и буквално понякога се налага дума или звук да не обелвам по време на акта тъй като това светкавино води до край ( в смисъл той едва може да удържи себе си в такива моменти). Също така в малкото случай когато пък е било и по негова инициатива дори и аз да не съм на тази фаза - не не е отговор за него никога, просто се случва й край. Също така и мн бързо се възбужда. Вчера отново говорихме, попитах го дали все пак му е омръзнало еднообразието от гледна точка че е с една и съща жена, дали има нужда просто да прави секс с друга, но той отново заяви че това са глупости, че изобщо не му се занимава с подобни филми и жени, че всичко си е наред. Че  сме се разбрали за секс в неделя и че уж сме стенденции нещата да се подобряват даже. Относно че е фиксиран денят за секс - това не е проблем, в смисъл не е като задължение, той просто самият така си е устроен с много неща, свързани със самият него, в смисъл има си определени дни повечето неща, който той си е решил и си знае, че просто в този ден това си се случва и така. Просто си е начин на живот, на него така му е по-лесно.
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 08.01.2015, 20:51 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, nedelcheva!

След като съпругът Ви е ОК да правите секс по един път седмично и очевидно няма какво да направите по въпроса, вариантът е наистина да осъществите директен контакт с психолог. Плюс това се замислете и върху следното - "...в малкото случай когато пък е било и по негова инициатива дори и аз да не съм на тази фаза - не не е отговор за него никога, просто се случва й край"? Значи Вие може да се съобразявате с неговите желания, а той с Вашите - не? Според мен е хубаво да посещавате заедно семеен психотерапевт, но това не може да се случи без съгласието и желанието на съпруга Ви.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
bority2003Дата: Неделя, 11.01.2015, 01:00 | Сообщение # 7
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Относно моята тема за осиновяването ми и родителите ми го потвардиха и си погледнах акта за раждане взета съм 1 месец по касно ..... , а за момчето ние често си говорим и сме се виждали по skype ... smile
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Въпроси :) !!!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017