Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:08
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Криза във връзката (Недоверие, харесване срещу обич)
Криза във връзката
srkotsevaДата: Понеделник, 20.10.2014, 10:30 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,
Аз съм доста уравновесен и самоуверен човек, но ми се случи да не мога да намеря решение за пръв път.
Приятелят ми ме ревнува - многократно е чел кореспонденцията ми в телефона и лаптопа. От там се хваща за това, че си пиша и имам приятели мъже, въпреки, че не намира смущаващи реплики в самите разговори. Прави ми забележки, че съм много разкрепостена и си говоря с приятели и колеги мръсни вицове например. Всичко, което му разкажа, той чува само някое мъжко име и това, че сме се шегували с него. Премълчава ги на момента, променя си отношението и в следващ скандал ми изцепва някакви хапливи реплики, че аз добре си се забавлявам с колегите, защо съм си пишела с този или с онзи и т.н. От там аз се ядосвам, че не стига че ми рови в кореспонденцията и ме следи и се съмнява в мен, ами и трябва да го преглътна и да обяснявам и да го убеждавам, че няма за какво да се притеснява. Когато обсъждаме нещата сякаш не говорим на един език - не разбирам как е възможно толкова различни разбирания да имат двама човека за всичко!
И друг голям проблем е, че според мен той не ме харесва като човек. Т.е. има чувства към мен, вярвам и си личи, но не харесва почти нищо и все иска нещо да променям, докато при мен е обратното - аз го харесвам отстрани - как се държи по принцип и с другите и е кавалер и е мил и възпитан, а само с мен не се държи така - само моите суми са винаги под въпрос, аз не се чувствам приоритет, мисля, че с чуждите хора се държи много по-добре.

Та проблемите ни са много и преди два месеца след много драматични скандали в продължение на 4 дни се разделихме. От негова страна се започна редуване на крайности - от не искам да те виждам, ти си чудовище, после обещания, че всичко ще направи само да не му казвам, че това е краят и така се редуват всяка седмица. Проблемът е, че пак се виждаме, редуват се скарвания за същите неща с прекрасно изкарване, както в началото. И ни напред, ни назад. 

От моя страна аз съм разочарована, че се караме за подобни неща - ревност и несъществуващи заплахи и с кого как съм си говорела - за мен тези скандали са по-детински и характерни за тийнейджърски връзки и ме е яд, че за такива неща спорим, вместо за по-зрели и важни неща, за които вече като имаш нагласата, че това е твоят партньор (и двамата уж бяхме решили така, не е имало липса на желание да се задълбочи връзката), са важни като общи финанси, планове за бъдещето, уточняване на обща посока и т.н.

Та проблемът ми е, че не мога да преценя трябва да работим за преодоляване на раздяла или за преодоляване на проблемите ни. Не искам това средно положение, а не мога да реша в коя насока да полагам усилията си, за да съм пак спокойна и щастлива вместо напрегната и в несигурност какво да очаквам преди всяко виждане.
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 20.10.2014, 20:27 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, srkotseva!

Има мъже, които винаги ще се смятат за мамени, лъгани, рогоносци и т.н. И дори да се опитате 100% да докажете, че могат да Ви имат доверие, те отново ще виждат някаква заплаха. Този тип мъже прехвърлят страховете и несигурностите си върху партньора си, като по този начин го карат да се обвинява, че връзката не върви. Приятелят Ви е несигурен в себе си, има проблеми със самочувствието и дълбоко в себе си е убеден, че не заслужава нищо хубаво. Моята роля като психолог не е да Ви кажа: "Това, това и това ще направите", а да Ви дам гледната си точка и сама да прецените как да действате. Според мен връзката с приятеля Ви е доста "разклатена" - от едната крайност в другата. Честно казано, аз не виждам любов в написаното от Вас. Единият непрекъснато ревнува и си позволява да обижда, казвайки, че сте чудовище, а другият непрекъснато чувства, че не е приоритет в живота на първия. Интересно е, че като че ли сама осъзнавате, че с приятеля Ви не сте един за друг - "...не разбирам как е възможно толкова различни разбирания да имат двама човека за всичко!" Може ли една връзка да е успешна, ако двамата партньори имат съвсем различни виждания за живота, мислят по различен начин, действат по различен начин? Казвате, че приятелят Ви има чувства към Вас, а в същото време не Ви харесва като човек. Много странно... Какво значи "всичко ще направи само да не му казвам, че това е краят"? Това ми прилича, сякаш сте вързана в капан и той Ви манипулира, че "ето сега, като направя ОК нещата, тя няма да ми каже, че не иска да е повече с мен". И така всяка седмица...

Моят съвет е да помислите добре какво Ви дава всъщност тази връзка и изобщо чувствате ли се щастлива в нея. Наистина, както казвате, няма смисъл да тъпчете на едно и също място, при положение, че все се чувствате напрегната преди всяко виждане. Връзките трябва да Ви правят щастлива, а не несигурна и нещастна.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
srkotsevaДата: Четвъртък, 06.11.2014, 02:24 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Благодаря. За съжаление съм напълно съгласна с Вас и отново за съжаление такава беше и развръзката.
След още няколко седмици на мило отношение от негова страна, но украсено с някое и друго ревниво подмятане, тази седмица приключваме. Казвам го като все още незавършено състояние, защото уреждаме прекратяване на договори за квартира, разделяне на багажи - изобщо по възможно най-детинския и неприятен начин се случва всичко. Но съм убедена, че така пък по-бързо и лесно ще забравя без голямо страдане.
Както и да е, няма да използвам форума за сцена на излияния smile - просто реших да осведомя какво е станало в крайна сметка.
Сега ми остава само един лично мой проблем, че не мога да стоя сама и ще трябва да се постарая да не влизам веднага в необмислена връзка, за да не мисля за предишната. Пожелайте ми успех моля smile
Всичко хубаво!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Криза във връзката (Недоверие, харесване срещу обич)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017