Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 212»
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Чуство на страх (Депресивно състояние)
Чуство на страх
desy86Дата: Четвъртък, 02.10.2014, 01:56 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте,казвам се Десислава на 28 години съм.Поводът да ви пиша е следния-имам приятел от 2 год,но в последните 7 месеца сме далече един от друг,поради куп други неща,скоро ни предсоти да се видим,но от почти 2 месеца аз не съм същия човек какъвто бях преди-постоянно се карам с него,разплаквам се от най-малкото нещо почти без причина,почти всяка вечер сънувам кошмари,събуждам се уплашена от съня,а за капак на всичко от около месец започна едно странно леко стягане в областта на слепоочието-личната лекарка каза да си намеря занимание по приятно и ми даде да пия едни хапчета,успокояващи.От 2 седмици нищо ми нямаше изчезна това стягане в главата,но след снощния кошмар отново се появи това гадно усещане.Изчетох доста неща относно депресията какви са симптомите и,като в доста от тях разпознавам част от моите.Знам на какво се дължи всичко това-от факта,че 7 месеца съм сама без приятелят ми,липсва ми някой да ме прегърне,да ме целуне,да бъде до мен когато имам поредния кошмар.Освен това,че го няма имам и още няколко проблема=единият е,че когато той дойде искаме да сключим брак,а другия проблем е как да съобщя на семейството си за това решение от гледна точка на това,че приятелят ми не е българин.Семейството ми го познават,но въпреки всичко изпитвам някакъв страх от това как да съобщя новината.Много съм объркана заради тези мои състояния,имам нужда от професионален съвет.Благодаря предварително  smile
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 02.10.2014, 18:26 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Десислава!

Успокойте се! Не страдате от депресия, а е необходимо малко повече търпение и критично мислене върху ситуацията от Ваша страна. Не зная защо сте далеч от приятеля си, но съм сигурна, че разстоянието между вас двамата е причина да се чувствате раздразнена, изнервена, недоспала и тъжна. Сама казвате, че Ви липсва усещането да сте целуната и прегърната. Това е напълно нормално. Пак казвам, не зная каква е причината да сте далеч от него, но ако наистина тя е уважителна, трябва да се съобразите с настоящата ситуация и да измислите варианти, чрез които да поддържате връзка помежду си, макар и от разстояние. В днешно време има мобилни телефони, Skype, Facebook, електронна поща. Използвайте ги пълноценно, докато отново се "съберете" с приятеля си. Не е особено приятно, но щом моментът го налага, ще трябва да се съобразите с това. От друга страна, родителите Ви знаят ли, че той не е българин? Ако знаят, не виждам защо да се притеснявате да им съобщите, че имате желание да сключите брак.

В интернет има както достоверна и изчерпателна информация по много въпроси, така има и фалшива и некомпетентна. В общи линии според Асоциацията на американските психиатри депресивното разстройство се определя като дълготраещо депресивно лошо настроение (най-малко две седмици), което е придружено от следните симптоми:

• липса на апетит
• загуба на тегло
• отслабване без диета
• безсъние или сънливост
• психомоторна възбуда или задръжка
• умора, слабост, чувство за малоценност или постоянно чувство за вина
• недостатъчна способност за мислене и концентрация и неспособност за взимане на решения
• натрапчиви мисли за смърт или постоянен страх от смъртта, дори и без основание за наличието му
• мисли или споменаване за самоубийство
• изготвяне на план или опит за самоубийство

Не се самодиагностицирайте. Това, че сте разпознала някой симптом, не значи, че той автоматично Ви включва, в която и да е диагноза.

Относно болките в слепоочието - проследявайте състоянието си при лекар, дръжте го под контрол, но не се плашете. Смятам, че това е на нервна основа и няма нещо заплашително за здравето Ви.

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Четвъртък, 02.10.2014, 18:27
 
КикаІДиковаДата: Петък, 03.10.2014, 12:36 | Сообщение # 3
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
Здравейте,desy86,
Може ли да Ви попитам нещичко, ако сметнете, че е твърде лично, може да не ми отговорите.

1. Пред 2 или 3 месеца ли взехте решението да се омъжите за господина?
2. Кога стана ясно, че той ще дойде при Вас? Скоро ли ще е бракосъчетанието?
3. Религията му различна ли е от Вашата? Има ли повод да се опасявате, че той няма да бъде добре приет сред близките Ви?
4. Близките Ви, освен че знаят за него, какво мнение имат за него и за тази връзка, одобряват ли я, безразлични ли са, против ли са?
5. Вие чувствате ли се готова за една толкова голяма и важна крачка - встъпването в брак и създаването на семейство с всички отговорности в него?
6. Може ли най-общо да споделите някои от най-фрапиращите моменти в кошмарите Ви?
7. Освен главоболие, забелязала ли сте някакви други физически симптоми например някъде из стомаха или по върховете на пръстите Ви?


Съобщението е редактирано от КикаІДикова - Петък, 03.10.2014, 12:38
 
desy86Дата: Петък, 03.10.2014, 14:16 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте,много ви благодаря за съвета който ми дадохте.Относно приятелят ми семейството ми знае,че той не е българин,познават се с него идвал е и вкъщи,относно това няма проблем.Просто самия проблем идва оттам как да им го съобщя,че ще е толкова скоро. smile
 
desy86Дата: Петък, 03.10.2014, 14:33 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
КикаІДикова, Здравейте и на вас.
Решението за брак сме го взели преди година,просто се налагаше да изчакаме до сега,той учеше тук и трябваше да завърши.Да неговата религия е различна от моята,но това в случая не е проблем.Относно брака,който искаме да сключим ще е може би до 2 седмици,когато той дойде до тук,а относно семейството ми-одобряват връзката ни,иначе нямаше да сме заедно вече 2 год.Проблемът ми е в това,че просто познавам майка ми доста добре и знам първата и реакция каква ще е.Иначе аз самата съм го премисляла хиляди пъти относно брака и смятам че съм готова на тази крачка.
Попитахте ме за кошмарите които имам-последния беше от преди 3 дена-виждах че вървя към блока в който живея и виждам катафалки и огромни некролози на 2 жени кото са починали,но нито една от тези жени не ги познавам,нито са живели тук.Този сън го отдавам на факта,че преди да заспя четох една книга в която авторът обясняваше как през нз си коя година,зимата едно момче умира,а на следващия ден и един мъж.Може би се е запечатало в съзнанието ми преди да заспя така си мисля.
Преди месец имах друг кошмар сънувах дядо ми който е починал отдавна,но не си спомням друго от този сън.В друг сън наскоро сънувах,че се карам с приятелят ми.Общо взето това е най общо казано за моите сънища.
За главоболието както писах-не е точно болка,а неприятен доскомфорт в областта на слепоочието,иначе нямам други физически симптоми от тези които сте описали,просто понякога този дискомфорт се появява за няколко дена после изчезва за 1 2 седмици и това е.Това го забелязвам от 1 месец и на лекар ходих и пак нищо.
Надявам се да съм отговорила конкретно на всичките ви въпроси smile
 
mariya_koevaДата: Петък, 03.10.2014, 17:13 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, Десислава!

Пълнолетен човек сте, жена на 28 години. Имате пълно право да взимате сама решения в живота си, без да търсите постоянно одобрението на родителите си. Ако се чувствате щастлива с Вашия приятел и сте сигурна, че сте готова за тази сериозна крачка във Вашия живот, сключете брак с него. Това е решение, което се взима само от Вас и приятеля Ви.

Ако има някаква друга причина, която Ви притеснява, но не се чувствате ОК да я споделите във форума, пишете ми лично съобщение или имейл.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
КикаІДиковаДата: Петък, 03.10.2014, 19:58 | Сообщение # 7
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
Надявам се, че разбирате, че информацията е крайно недостатъчна, за да се стигне до сърцевината на този проблем. Ще е нужно да споделите още неща, ако желаете. 
Какво е естеството на Вашите кавги? Можеше ли да опишете няколко случая, когато сте се карали? 
Прави ми впечатление това, което казахте:

Quote
Освен това,че го няма имам и още няколко проблема=единият е,че когато той дойде искаме да сключим брак,а другия проблем е как да съобщя на семейството си за това решение от гледна точка на това,че приятелят ми не е българин.Семейството ми го познават,но въпреки всичко изпитвам някакъв страх от това как да съобщя новината.

Две неща - първо използвате брак и проблем съвместно. Какво точно имате предвид? Какъв проблем е това? 
Второ, казвате, че не знаете как да споделите "от гледна точка на това", че приятелят Ви не е българин. Нали близките Ви знаят, че не е българин и са го виждали и одобряват връзката Ви? 
казвате, че добре познавате майка Ви, знаете как ще реагира, какво точно имате предвид?
 
desy86Дата: Петък, 03.10.2014, 20:30 | Сообщение # 8
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Искам да кажа,че на майка ми няма да и се стори добра новината за брака от гледна точка на това че после най-вероятно няма да живеем тук.А относно кавгите ни-за времето в което сме заедно да сме карали може би 5 6 пъти за 2 год. като в повечето случаи са били от моя страна-доста съм мнителна и се карам когато нещо ме е подразнило,докато той не е така,той предпочита да си замълчи и да проключим дотам.
Другото което мога да споделя е че майка му искаше да се запознаем сега преди самия брак,тъй като и неговото семейство знае,но аз не мога да вляза в тяхната държава,защото преди 2 год и половина ме глобиха на тяхната граница-бях на гости и съм пресрочила допустимия престой заради което ме наказаха с 5 год да не влизам в Турция.Това е причината да се оженим така набързо в момента само с един подпис иначе сватба след няколко месеца може би сега няма време за това.
1 год и няколко месеца бяхме заедно тук в България докато той учеше в университета и още от миналата година говорихме за брак.Самата аз мисля че проблема е в това,че не сме оставали за толкова дълго един без друг,а и след отказа на Турция да ми дадат виза съвсем се отчаях,просто много неща ми се събраха наведнъж.
Надявам се с тази информация да съм ви била полезна
 
КикаІДиковаДата: Събота, 04.10.2014, 20:30 | Сообщение # 9
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
1.Казвате, че майка Ви ще приеме трудно това, че ще трябва да живеете при него, зад граница, след брака си, нали така? А Вие самата как се чувствате при тази мисъл? Напълно спокойна ли сте с този факт или имате съмнения, някакви тревоги, може би неясни въпроси?

2.И как всъщност разбрахте, че се чувствате готова за този брак?

3.И не на последно място, моля да ми разкажете малко повече за съня с двете жени - кои са те? На каква възраст са? В какви отношения са помежду си? Какво чувствахте в съня си? Кое най-много Ви разстрои?

Зная, че задавам много въпроси, но те са Ви повече от необходими. Нали не става дума за това да Ви напиша просто съвет?

4.И още нещо - кое ще е най-лошото нещо, което може да се случи, когато споделите на майка Ви?

П.П. Моля да номерирате отговора си, така се ориентирам по-лесно.
Искам да Ви споделя нещо за консултациите и за терапиите. Те винаги са свързани с личността на човека. Проблемът е просто следствие от обстоятелства, начин на мислен или ситуация. Но това, което в случая е най-съществено, е личността на човека срещу нас. Една и съща ситуация е различен проблем за различните хора, при това няма еднаква тежест в тяхната оценка и в начина, по който го преживяват. За разнообразията от възможни решения въобще и дума няма да обеля. Та като казвам, че личността е важна, насочвам вниманието Ви към това, че тя не е никак проста, никак не е шаблонно устроена. Затова всеки човек е една малка Вселена от чувства, мисли и възможни поведенчески реакции. Точно затова се нуждая от всичките тези въпроси и Вашите изчерпателни и искрени отговори, особено ако има някакви, дори и нищожни, съмнения, колебания, неяснооти... И въпреки тях, нищо не гарантира, че ще успеем да стигнем до същината, но ще се опитаме.

smile


Съобщението е редактирано от КикаІДикова - Събота, 04.10.2014, 20:34
 
desy86Дата: Събота, 04.10.2014, 23:03 | Сообщение # 10
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
КикаІДикова
1.Да така мисля,но не съм сигурна,тези дни ще им съобщя за решението ми.Аз съм ходила доста пъти в тяхната държава и нямам проблем с приспособяването и начина на живот там,нито тревоги и съмнения-знам много добре за какво става въпрос там,не съм била за ден или два,а за доста повече така че не ми е чуждо.
2.Самата аз се чуствам готова за брак,искам това да се случи,нямам съмнения или нещо друго,взели сме решението отдавна.Случвало ми се е да ме питат доста пъти дали съм сигурна че го искам-естествено че искам,получавам това което ми е нужно и се чуствам щастлива,а мисля че това е най-важното,за да сключим брак.
3.Двете жени от съня ми не ги познавах-помня само че едната беше млада,а другата доста стара,не са имали връзка помежду си,просто някак си попаднаха в моя сън.В съня си чуствах някакъв страх,а иначе се разстрох от това,че ставаше въпрос за починали хора,доста се бях уплашила когато се събудих,но отново ви казвам мисля че това стана заради книгата която четях преди да заспя- и там ставаше въпрос за 2 погребения на 1 младо момче и на 1 възрастен мъж,отново както в съня ми това се случваше зимата.
4.Всъщност не мисля,че като им кажа ще се случи нещо или ще се промени нещо,просто си мисля как ще реагира само майка ми само това.В близките дни когато и съобщя,ще ви разкажа всичко.

Надявам се съм била изчерпателна с отговорите си този път,но ще се радвам да отговоря ако имате и други въпроси.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Чуство на страх (Депресивно състояние)
Page 1 of 212»
Search:

Boyanova © 2017