Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:07
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Любов (Как да постъпя)
Любов
jasonДата: Сряда, 12.02.2014, 21:41 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте,

пред месец се разделих с приятелката ми и сега се чувствам много зле и не знам какво да правя с живота си.
През цялото това време станах на 200% че това е моя човек и че не искам да го изгубя.
Причините за раздялата са че в определен период от време се затворих в себе + проблеми в семейството ми за които не споделих с нея с цел да не я товаря с моите проблеми.Всичко това я накара да се чувства несигурна и не обичана въпреки че не е било така,просто не съм го показвал толкова уверено.В момента тя излиза с друг човек които е доста по-голям от нея с 12-13г,а тя е на 24.
Много се притеснявам за нея ,но тя не чува като и говоря някой неща.Говорил съм с нея няколко пъти за това че разбрал,видял съм грешките си и искам пак да сме заедно,но тя не иска да се върне.Искам да си я върна защото вътрешно усещам че това е моя човек в живота ми,но в момента съм безсилен и не знам какво да правя,моля за съвет.
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 13.02.2014, 20:30 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

разбирам болката Ви и съм съпричастна с това, което изпитвате. За съжаление не можем да накараме някого да бъде насила с нас. Понякога ситуациите се променят, чувствата се променят, целият контекст се променя. За това няма никой вина. Разбирам, че обичате тази жена и че сте усетил и стигнал до извода, че тя е Вашата спътница в живота, но не мога да гадая, за огромно мое съжаление, какви са истинските й мисли и чувства в момента. Не зная доколко е влюбена в човека до себе си и какви са плановете й за бъдещето. Разбирам и че сте се опитвал да не я затормозявате с проблемите, които сте имал, по време на връзката, но това явно я е отдалечило.

Моят съвет е да се оттеглите за малко, да преосмислите настоящата ситуация и да извлечете полезните житейски уроци, които Ви се предоставят. А именно - независимо дали ще се съберете отново с тази жена, опитайте се следващия път да бъдете по-отворен във връзката, да споделяте дотолкова, доколкото да не затормозите наистина човека до себе си. smile Просто извличайте най-важните детайли и формулирайте по най-обобщен начин това, което Ви се иска да споделите с половинката си. По принцип моето вярване е, че във връзките човек трябва да бъде максимално искрен с партньора си (без обаче тази искреност да се превръща в агресия и обидни думи) и да бъде такъв, какъвто е. Ако му се плаче - да плаче! Ако му се смее - да се смее! Изобщо, както обичам да казвам, да се чувства в свои води! Но наистина понякога прекаленото хленчене и негативизъм не е от полза, защото споделянето на мъката е дотам, докъдето човек взима нещата в свои ръце, започва да се бори и да реализира позитивната промяна у себе си или в ситуацията, която я налага.

Какво имате предвид, когато казвате, че се притеснявате за тази жена?

Опитайте се да поговорите отново с нея, като й споделите, че сте готов да поправите грешките си (въпреки че аз лично не виждам някакви главозамайващи грешки) и че я обичате силно. Кажете й, че искате да продължите да бъдете заедно и че ще направите необходимите усилия, за да бъдете малко по-откровен с нея и да споделяте повече. Поговорете с нея в удобно за Вас и за нея време, когато сте спокойни, неангажирани със странични неща и готови за разговор, в който да се изяснят отношенията помежду ви.

С уважение,

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
jasonДата: Петък, 14.02.2014, 09:21 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте,

Говорил съм 3-4 пъти,всички тези неща съм и ги казал и още много други,но без резултат.В момента съм се отдръпнал леко на страна от нея колкото и да ми е трудно.Проблема е че работим в една фирма и не мога да се отделя тотално от нея.Притесненията ми са да не и направи нещо лошо въпросния 37 годишен господин които в момента се е разделял с приятелката си след дългогодишна връзка.
Чувствам се наранен,объркан и още какво ли не ,но въпреки това изпитвам и обич към нея .
 
mariya_koevaДата: Петък, 14.02.2014, 15:08 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

разбирам, че с тази жена работите на едно и също място и е още по-трудно да се "отдалечите" от нея, но пък използвайте положителното в тази ситуация - настоявайте (без да бъдете груб, разбира се) да разговаряте с нея още веднъж. Дръжте се добре с нея, когато (ако) се засичате в една компания. Не я притискайте! Защото в противен случай ще се уплаши и наистина ще я загубите. За съжаление не можем да накараме някого да бъде с нас насила. Колкото и опити да правим понякога, колкото и да се разкайваме (въпреки че, както бях казала, не виждам някакви главозамайващи грешки от Ваша страна, за да се чувствате наистина виновен), трябва да приемем фактите, че животът ще ни срещне с нова любов, която ще е по-пълноценна и хубава от предишната. Зная, че в момента надали ще откликнете на твърденията ми, но 29 години е достатъчно зряла възраст, за да видите, че след известно време болката отминава, взимаме си някои поуки от живота и продължаваме напред щастливи и истински вдъхновени!

Относно мъжа до нея - това, че е на 37 години, не би могло да представлява някакъв кой знае какъв проблем, защото пък и тази жена не е вече малка и ако се загледаме в днешното общество, има доста двойки, които са заедно, а диапазонът от разликата в годините им е горе-долу същата. Така че поне аз не виждам нещо притеснително, освен ако тя не Ви е споделила нещо съмнително или сте видял нещо от страна на този мъж, от което да се страхувате.

Обобщено ще кажа, че не е необходимо да се самообвинявате за каквото и да било, защото тази жена е можела да бъде малко по-търпелива и вместо да махне с ръка изведнъж, да се опита да бъде до Вас и да разбере какво е стояло в основата на поведението Ви тогава - на какво наистина са се дължали Вашата затвореност и несподеляне. Понякога на човек му е нужно време, за да изкаже някои болезнени неща, които му се случват или са му се случили, макар и пред близки хора.

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Любов (Как да постъпя)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017