Добре дошъл Гост | RSS
Сряда
16.08.2017, 19:51
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 2 of 2«12
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Моля ви за съвет
Моля ви за съвет
hinariДата: Неделя, 20.07.2014, 12:51 | Сообщение # 11
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 9
Статус: Офлайн
Здравей, Мария. Реших да не създавам нова тема, тъй като ще напиша тук за развитието на отношенията с 37 годишният мъж. В действителност на 10 април се разделихме, но 10 дни по-късно той ме потърси с молба поне да останем приятели. Както се досещаш, от приятелство нещата отново започнаха да се задълбочават и вече сме заедно от 3 месеца. Нашите знаят, че сме само приятели, като твърдо държат да останем само такива и ми се налага да се крия. Вече съм самостоятелна, работя и сама се издържам, живея сама в града, в който уча и въпреки това не смея да призная на родителите си за връзката ни. И двамата работим, учим, той има затруднения в момента с изпитите заради работата си, но ще направи всичко възможно да ги вземе. Иска да ми осигури стабилност и сигурност, иска да се сгодим и да сме заедно задълго и да се задълбочат нещата. Но ме терзае това - докога ще успеем да крием отношенията си от родителите ми? И толкова ли е лошо това, че имаме 15 години разлика и, че се обичаме? Престъпление ли е да си с човека, когото обичаш, че да трябва да криеш любовта си от останалите ... от близките си...? Очаквам отговора ти, благодаря ти предварително за отделеното внимание, Мария!
 
mariya_koevaДата: Неделя, 20.07.2014, 19:00 | Сообщение # 12
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравей, hinari!

Съветът ми е да оставиш настрана това, че в момента се криете от родителите и да помислиш по-задълбочено върху ситуацията. Заедно сте от 3 месеца. За толкова кратко време е много трудно да опознаеш човека до себе си. Забави малко крачка, не избързвай с обещанията за стабилност и сигурност, които той ти обещава. Да, неговите намерения може да са съвсем добри и аз нищо против не казвам за него като човек. Не го познавам, за да си позволявам да го охарактеризирам по какъвто и да е начин. Но съгласи се, че цялата ситуация е малко странна. Даже и да оставим настрана разликата във възрастта, не забравяй как започна запознанството ти с него - той те излъга за възрастта си. А и не само теб. Не си малка, но не си и много голяма все още, така че най-искрено те съветвам да бъдеш внимателна. Много мъже обещават прекрасни неща, а след това се оказва нещо друго. Според мен този годеж, за който си говорите, е прибързан. Опознай още малко този мъж, виж дали след една година ще се държи по същия начин, по който се държи сега с теб. Не се знае какви изненади може да изскочат от него и дали е такъв, за какъвто се представя. Има много действителни случаи, които за съжаление не са плод на фантазията на някой, в които млади момичета се забъркват с по-големи мъже, обещавайки им любов, доверие и щастие до края на живота, а се оплитат в мрежите на наркодилъри, трафик на хора, проституция. Съветвам те да не избързваш с новината пред родителите, че си заедно с него. Дай малко време на връзката да се развие и тогава отново помисли как да действаш.

Можеш винаги да се обръщаш към мен.

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
hinariДата: Неделя, 20.07.2014, 19:51 | Сообщение # 13
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 9
Статус: Офлайн
Благодаря ти за съветите, Мария! Пропуснала съм да отбележа, че той не ми е давал празни обещания. Може да се каже, че сме заедно от много повече от 3 месеца, но все пак като цяло се познаваме от половин година. Той абсолютно винаги е държал да ми помага  с финансите, ако имам нужда, винаги иска да си вечеряме заедно, за него това е закон и винаги той иска да осигурява вечерята вкъщи. Може да се каже, че почти живеем заедно и той се държи много добре. Гледа си образованието доколкото може, явява се на изпити, ходи на работа, труди се и прави всичко, за да ми се доказва. Ще те послушам все пак, защото си права, ще внимавам и ще позабавим малко нещата. Благодаря ти отново!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Моля ви за съвет
Page 2 of 2«12
Search:

Boyanova © 2017