Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:17
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Без път....
Без път....
girlche94Дата: Събота, 14.12.2013, 00:28 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Привет от мен и Ви благодаря за възможността! Пише Ви момиче на 19 годишна възраст.
Много написах и много изтрих в старанието си да опиша начина, по който се чувствам. Безброй са нощите, когато заспивах разплакана. Много са и сънищата, от които се събуждах отново през сълзи. Много време прекарах и в книгите, и в форумите, и сред хората, и сама....за да открия отговор на моите въпроси, но отговор няма. 
Имам приятел от 6 години. Всичко започна като детска игра, но с времето нещата се задълбочиха. До третата година нещата бяха много добре. Вярвах му повече от на всекиго, обичах го повече от себе си, но дойде един момент, когато той ме наскърби много сериозно - освен, че ме наруга и ме излъга. Няма да навлизам в подробности, но се почувствах адски предадена и огорчена...толкова, че това се отрази и на следващите 3 години. Всеки греши и аз мислех, че съм му простила, но всеки път когато нещо се случеше и аз започвах да го натяквам. Карахме се по-често, изникваха и други неща....до тогава, когато аз се почувствах безсилна да продължа напред. Всички караници ме изтощаваха. Реших да сложа край на това мъчение миналата година. Думите бяха като куршуми и за него, и за мен. Просто казвах му да ме остави, но сърцето ми се късаше на безброй парченца. Разделихме се. Имах нужда от почивка.
Но случайно се запознах с друго момче. Нямах никакви намерения, бях объркана.....но нещата се случиха много бързо и неочаквано и изпитах едни чувства, за които отдавна бях забравила. Минаха 2 месеца, в които бяхме постоянно заедно. През това време аз прекъснах всякакъв контакт с бившия вече приятел, но раната все пак беше прясна. По стечение на обстоятелствата и доста спонтанно, неразбрано и недоизказано прекъснах контакт и с това другото момче. Мина време...отново се събрах с дългогодишния ми приятел, но нещата се повтарят. Силно съм привързана към приятелят си и тези години не могат да се изтрият така лесно, сякаш и сили нямам, но нещо ми остана и от онова момче...нещо като нещо неизживяно, неразбрано, сякаш имам някакъв копнеж. Видях го няколко пъти и в мен се пробудиха онези чувства, които ги няма към дългогодишния ми приятел. Не казвам, че не го обичам, но чувствата са по-друг начин. Мисълта за онова момче обърква всичко останало. Чувствам се като момиче, което не знае какво иска. Като такава, която не заслужава нито един от двамата. Чувствам се раздвоена, наранена. На моменти ме е срам от себе си за това, че докато съм с приятелят си, за когото твърдя, че обичам, си мисля и за друго момче. Това е недопустимо и някак грозно. Но не мога да направя нищо. Това чувствам и не знам какво да направя. Не знам къде е изхода. Силно съм привързана към приятелят си, но нещо ме тегли и към онова момче...може би това, което остана неизживяно. Няколко пъти опитах да говоря с другото момче, но той се държи много странно - сякаш се смущава....един път заинтересовано и някак топло - друг път студено и безпристрастно. Много ми е объркано и се чувствам не на място. Залъгвам се накъде, но не знам къде, Страхувам се да не остава погрешно разбрана. Не знам как е правилно да постъпя.
Благодаря за отделеното време!
 
BoyanovaДата: Събота, 14.12.2013, 12:58 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте girlche94,

Живеем в свят, където се случва на много млади, а и не чак толкова млади хора, да попадат в подобни ситуации и да са изправени пред това да вземат решението, съобразно което да продължат живота си напред, което решение да е най-доброто за тях.

Нека да уточня, че няма как да обичате и двамата по еднакъв начин, тъй като те са различни хора и като психика различни, т.е. нормално е чувствата Ви да са различни към единия и към другия. Уточнявам Ви това, за да не се питате кой от двамата обичате повече. Такъв въпрос предварително се знае, че не може да има отговор.

Ако желаете да избирате между двамата мъже- избирайте, но докато намирате аргументи, трябва да обръщате внимание не само на своите чувства и на чувствата на тези двама мъже, но и на вашите собствени планове за бъдещето Ви- на това какъв ще бъде Вашият живот след примерно 5-10-20 години. Тогава много неща ще започнете да възприемате по един по-различен начин.

С уважение,
психолог Людмила Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Без път....
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017