Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:11
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Как да върнем любовта?
Как да върнем любовта?
klaydiqДата: Неделя, 11.08.2013, 16:18 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте.Ще се радвам да ми помогнете.Имам проблем във връзката си..Проблема е,че любовта от страна на приятеля ми я няма от доста време,защото го лъгах за неща от миналото ми,които той знаеше и с това съм убила любовта му.Има ли начин да я върна отново?Какво да направя,за да го задържа?
 
mariya_koevaДата: Неделя, 11.08.2013, 17:43 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

разбирам ситуацията, в която се намирате. От опит вече знаете, че загуби ли се доверието, след това е много трудно да се възстанови. Не е невъзможно! Но се иска желание и от двете страни. Аз не зная какви са лъжите, но със сигурност знам едно - не можем да накараме някого да бъде с нас насила. Това не означава, че трябва да се самообвиняваме, а обратното - да се опитаме да се поучим от житейските несполуки. Опитайте се да използвате всяка житейска ситуация в своя полза, за свое развитие и ще Ви е много лесно да преодолявате препятствията.

Запомнете, че искрените и дълбоки взаимоотношения се градят на основа "истина и доверие". Надявам се приятелят Ви да осъзнае, че се разкайвате и виждате грешките си и сте готова за ново начало. Поговорете с него и му кажете нещата такива, каквито са. Не мога да гадая какво е неговото отношение към ситуацията, но мога да Ви пожелая успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
klaydiqДата: Неделя, 11.08.2013, 18:13 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Toй не ми вярва.Каза ми,че от доста време е с мен само заради самата мен и няма чувства към мен от ситуациите с лъжите.Дори и когато се видим не му е интересно с мен,защото аз съм скучна,говоря само простотии.Така мисли той,а и аз също,затворила съм се в себе си и не общувам с никого.Не искам да го загубя,защото за мен той е много повече от гадже,а май е невъзможно да върна чувствата му отново...
 
mariya_koevaДата: Неделя, 11.08.2013, 20:23 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново,

 

има няколко неща, които трябва да осъзнаете и с които да се опитате да се справите.

 

Връзка, която не е базирана на топли и взаимни чувства, няма как да бъде успешна. В момента Вие и приятелят Ви се въртите в омагьосан кръг - Вие, от своя страна, тръпнете в очакване да бъдете извинена, ако мога така да се изразя, от него, а той продължава да цикли на едно и също място, включвайки ви Вас, защото няма достатъчно смелост да се изправи пред себе си и да си отговори на въпроса: "Има ли смисъл, ако наистина не изпитвам чувствата, които съм изпитвал преди, към това момиче, да бъда с нея и да попреча да изживеем споделени и прекрасни емоции поотделно?" Звучи егоистично, нали? ОК, казала сте неща, за които сега съжалявате, но няма как да върнете времето назад. Трябва да живеете в настоящето. Миналото единствено поставя основата за тук и сега. ОК, приятелят Ви очевидно има друго виждане за ситуацията, чувствата му може вече да не са идентични с Вашите. Не е трудно да се постави ново начало. Но, познавайки юношеската природа, бих могла да кажа, че Вас самата Ви е страх от привързаността, сериозната връзка и болката, която тя носи със себе си понякога. Време е да се изправите с лице към реалността, да я приемете такава, каквато е, и да продължите напред. Няма смисъл да продължавате да бъдете с човек, който смята, че сте скучна, безинтересна и говорите "простотии". Не зная как Ви звучи, но е грозно.

 

В този ред на мисли ми се иска да се опитате да повдигнете самочувствието си. Какво значи "приятелят ми мисли, че съм скучна и говоря простотии, и аз също мисля, че това е така"? Ако се съобразявате цял живот с мнението на околните и изграждате самооценката си на базата на това, което Ви казват, ще Ви е много трудно да се реализирате като пълноценен човек и в личен, и в професионален план. Мислите и твърденията не влияят добре на емоционалното Ви състояние и поведение. Казвайте си по 3 комплимента всеки ден. Поставяйте си реалистични цели, които да постигнете. Хубаво е да записвате всякакви мисли, които са Ви направили впечатление, в дневник. По този начин хем ще имате един "безпристрастен слушател", хем ще се връщате след известно време към написаното и ще имате възможност да направите обективна оценка дали преживяванията, описани в него, са били действително негативни и неприятни. Имате ли приятели? Спортувате ли? Изразходвате ли насъбралите се негативни емоции чрез любими за Вас дейности? Създаването на истински приятелски връзки и развитието на позитивни умения за справяне с проблемите, както и активното спортуване помагат за справянето със стреса по един успешен начин. Развийте нови приятелства, позитивни и устойчиви взаимоотношения с връстници. Опитайте се да канализирате енергията си в позитивна насока (слушайте релаксираща музика, танцувайте, пийте повече витамини, смейте се по-често, разхождайте се навън с любими хора) и да създадете здравословни интереси извън дома. Имайте повече увереност в собствените си способности и намерете трудните ситуации, в които сте се справяла. Сигурна съм, че има такива!

 

Така че - живейте "тук и сега", колкото и клиширано да звучи. Зная, че искате по всякакъв начин да компенсирате изгубеното доверие у приятеля Ви, но лично аз смятам, че е загубена кауза. Осъзнайте какво действително заслужавате, помислете какво Ви дава настоящата връзка освен вина и нестабилност и поработете върху самочувствието и самооценката си. Защото заслужавате да бъдете щастлива!

 

С искрено пожелание,

 

Мария Коева


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Как да върнем любовта?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017