Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Ревност (преход към нова връзка)
Ревност
bobiДата: Четвъртък, 23.05.2013, 15:49 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте, г-жо Психолог,
Жена съм, на 46 г., разведена. Преди три месеца се запознах в интернет-сайт с мъж, неженен, на моята възраст. Започнахме да се срещаме. Още на първия месец той настоя да се оженим. Стори ми се прибързано, но и на мен ми се ще отново да се омъжа. Човекът, когото срещнах, има прекрасни качества, добър е и отзивчив. Беден е, живее с майка си и никога не се е женил. Преди да се запозная с него, имах връзка с мъж с 30-години по-възрастен от мен. Казах му за него. Два-три пъти докато бяхме заедно, онази старата ми връзка звъня по телефона. Моят човек реагира крайно болезнено. От снощи си е изключил телефона. Страхувам се и не искам това да е краят. Как да постъпя?
 
Благодаря предварително за съвета.
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 23.05.2013, 18:42 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Здравейте,

От написаното от Вас прави впечатление, че става въпрос за човек, който живее с майка си и не се е женил, а е на 46 г. Хората обикновено при навършване на пълнолетие или малко след това се отделят от родителите си и заживяват самостоятелен живот. Но при този мъж не се е случило и такова нещо говори за обсебване от майка му.

Вероятно е имал опити да създаде стабилна връзка и семейство, но или никоя жена не е в съзнанието му по-добра от майка му, че да го подтикне да спре да живее с майка си, или майка му не е харесала никоя от кандидатките за сина му и е разваляла връзките му всеки път, защото ако одобри кандидатка, то нейният син ще си тръгне и ще се отдели от нея.

На тази възраст и при този житейски опит, който споменавате, че той има, а и съдейки от реакцията му да си изключи телефона, само защото бившият Ви е звънял, при условие, че сте била откровена и не сте скрила нищо, правя извода, че реакциите му са незряли. Дори да има проблем, той няма как да се реши при изключен телефон, нали? Проблемите в една зряла връзка се решават от двамата партньори заедно и при спокойна дискусия.

Как да постъпите в дадената ситуация можете да прецените само Вие. За да Ви е по-лесно да вземете решение, бихте могла да напишете на един лист всички плюсове и минуси и на тази база да направите своя избор.

С уважение,
психолог Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Ревност (преход към нова връзка)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017