Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблем с приятеля.
Проблем с приятеля.
Mystic_SunДата: Петък, 11.01.2013, 20:41 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Заедно сме с приятеля ми от 1 година.Проблемът е че усещам неговото отчуждение от мен от 4-5 месеца насам. В началото на връзката ни отношенията ни бяха отлични. Няколко пъти се опитах да говоря с него за това, как лека полека се отчужди от мен, че преди бяхме по-близки,споделяхме си всичко, интересуваше се много повече от мен.Но той все сменяше темата и казваше че и сега сме се разбирали добре. Месеци наред се чувствах гадно,самотно, често пъти плачех, имах фрустрация.Исках да ме обича, да се разбира добре с мен.Колко пъти си казвах, че ще го зарежа, защото заради него психичното ми здраве усещам че се наруши.Но после се казвам къде ще намеря сериозен човек като него и свикнах с него.С него зле, ама без него ми се струва че ще е по-зле,или се заблуждавам?

Най-накрая призна че имало проблем и имало причина за отношението му към мен.Преломният момент е бил моя абитуриентски бал,случило се е нещо което той не иска да казва и нещо което бил предотвратил от повторното му случване.Не можел да ми каже, защото било добре понякога да има тайни между двамата.Понякога си мисля да ни би да ми е изневерил и се е чувствал виновен.

От един и същ град сме, но аз момента съм студентка в друг, а той работи родния ни град. Понякога си мисля да не би заради разстоянието да е бил проблема за него.Но аз гледам възможно най-често да си идвам за да се виждаме...

Иначе мъжко внимание никога ни ми е липсвало и е имало много възможности да го заменя...Ама аз не мога, или само така си мисля..Излизам и с други но пак искам да съм с него, искам да сме като преди и аз да нямам нужда от други. Моля ви помогнете ми, дайте ми съвет.Какво да направя?
 
mariya_koevaДата: Петък, 11.01.2013, 23:24 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!

Необходимо е да поговорите отново. Разбирам, че приятеля Ви не иска да сподели каква всъщност е причината, но не съм съгласна, че "понякога трябва да има тайни между двамата". Всеки проблем може да се реши със спокойно общуване, но и тук пак опираме до взаимната (подчертавам взаимната) комуникация. Само с желание от едната страна не става. Трябва реакция и от отсрещната (в случая от приятеля Ви). Лесно е да се обичат двама души, когато няма препятствия пред любовта им, но истинската любов личи тогава когато двама души се сблъскват с неприятности и въпреки всичко устояват на трудностите и изкушенията. Защото е много лесно да се обичаме безпроблемно, нали? ОК, навярно предполагам, че е сгрешил в нещо, но Вие, от своя страна, е хубаво да бъдете достатъчно смела, за да попитате директни въпроси и да получите (надявам се) директни отговори. Ако отново Ви каже: "Не мога да ти споделя", се замислете всъщност има ли смисъл да продължавате да бъдете във връзка, която Ви натоварва, лишава Ви от положителни емоции и Ви "наслагва" постоянно чувство на недоверие и съмнение.

Ако желаете да направите последен опит за запазване на връзката, е хубаво да си починете малко един от друг и да преосмислите защо сте заедно и какво ви свързва. Например - един месец без телефонни разговори, без SMS - и, без Facebook, Skype, срещи. Тотално спиране на всякаква комуникация! На последното число от месеца се вижте очи в очи и си поговерете дали сте си липсвали през това време, как сте се чувствали, без да сте един до друг, и дали е по-добре да прекратите отношенията си. Ако наистина е имало силна обич между вас и истинско доверие, ще си залипсвате през този период, повярвайте ми! Но ако видите, че ви е по-добре поотделно - по-добре не се измъчвайте повече. Ако стигнете до извода, че няма смисъл да продължавате да бъдете заедно, е по-добре да се разделите. И то не раздяла, която да бъде съпроводена със сълзи, (само)обвинения и обиди, а като край на отношения, от които очевидно не излиза нищо добро.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблем с приятеля.
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017