Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:09
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблеми с приятеля ми (Недоверието)
Проблеми с приятеля ми
Party_girlДата: Петък, 11.01.2013, 11:28 | Сообщение # 1
Група: Removed

Проблемът ми е следният с моя приятел сме заедно от 6 месеца и той ми няма никакво доверие,а аз на него имам пълно,обичам го много. Недоверието му е породено от бивш мой приятел,преди него като той ми е прочел някаква стара хронология във facebook. Не знам дали е точно недоверие както казва той,защото ми казва,че ми няма грам доверие,а след това ми казва не го е страх толкова,че ще му изневеря с някой,отколкото по-скоро да не го изложа някъде и си пазя авторитета...А в същото време ми казва,че доверието няма как да си го изградя като съм постоянно с него а като не съм до него,но аз няма с кой друг да излизам,приятелките ми са такива...Също така мисля,че това с авторитета е свързано и с работата ми като танцъорка по дискотеките,защото уча в МУ и няма какво друго да работя в момента...Моля помогнете ми,имам нужда от съвет......
 
mariya_koevaДата: Петък, 11.01.2013, 22:57 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Възможно е недоверието на приятеля Ви да е предизвикано от собствената му несигурност и необходимост от постоянно доказване на чувствата, както и нужда от постоянно внимание. Дори и да е станал неволен свидетел на разговори между Вас и бившия Ви приятел, не означава, че има повод за съмнения и заплаха, нали така? Може би е хубаво отново да поговорите с него и да му обясните чувствата си - че неговото поведение Ви наранява и че това недоверие всъщност може рано или късно да предизвика край на връзката. Нормално е да сте объркана, защото съм сигурна, че вътрешно изпитвате нужда да бъдете с човек, който не е така контролиращ, с по-голяма увереност в собствените си качества и способности, и който да не Ви натоварва с подобни терзания. Много пъти съм казвала, че една връзка трябва да прави двама души щастливи, обичани и спокойни, а не обратното.

Относно работата Ви - ако действително на този етап е необходимо да правите това и не усещате негативи от нея, не мисля, че има проблем. По-скоро проблемът отново е у приятеля Ви, защото от негова страна се появяват асоциации и съмнения, че може да му изневерите, че може да се запознаете в дискотеката с друг, и т.н.

За да има възможност нещата между вас двамата да се изгладят, е нужна комуникация. Както казах, поговорете с него, когато е спокоен и не е ангажиран с нищо, и го попитайте директно от какво в крайна сметка се страхува наистина; причината свързана ли е с Вас; има ли той ресурсите, за да се справи с недоверието и несигурността, които са у него.

Желая Ви успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Проблеми с приятеля ми (Недоверието)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017