Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:37
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Имам нужда от помощ (съвет)
Имам нужда от помощ
jasmanaДата: Сряда, 17.10.2012, 10:28 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте!За пръв път се нуждая,да споделя болката си в противен случай,ще се побъркам.Защо пиша тук,защото не смея,да споделя проблема с познати хора страх ме е.Става въпрос,за следното преди 4 години имах много силна връзка със семеен човек бяхме лудо влюбени почти година,докато той просто ме заряза и край.След това беше агония,аз непреставах,да мисля за него,но уви той не ме погледна.Пишех му писма,смс,обаждах му се,а той даваше съпругата си на телефона и никога не ми отговори на смс.Примирих се и спрях,от време на време в годината 1 път му пишех естествено без отговор.Проблемът е,че той не прекъсна връзката с моята майка,тя е болна и той е лекува.Преди 3 дни я прие в неговото отделение и естествено се видяхме беше неизбежно той ме поздрави,аз отминах.Вчера разбрах страшната истина от негов колега оперирали са го от простата,чувствам се ужасно и мисля,че аз съм виновна не искам,да ходя при мама на свиждане страх ме е,да го срещна защото аз съм неговия палач,посъветвайте ме как да не мисля най-лошото,защото не спирам да плача и ме боли сърцето.Благодаря ви!
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 18.10.2012, 20:59 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, jasmana!

Аз лично смятам, че няма от какво да се притеснявате. Навремето сте имали връзка с този мъж, разделили сте се, и в крайна сметка всеки е поел по собствения си път. Това няма нищо общо с другото, което споделяте - че не е преустановил отношенията с майка ви. Разбирам, че са го оперирали, но защо се чувствате виновна? Вие не сте допринесли за неговото заболяване. За това в повечето случаи всъщност никой няма вина. За съжаление, болестите често "не питат" и разбираме за наличието на проблем основно когато сме неподготвени. Така че, не се укорявайте, защото, пак казвам, не сте виновна за житейските ситуации, в които бившия ви изпада или е изпаднал.

В момента по-скоро имате желание да му помогнете и изпитвате жал за него, но тъй като знаете, че не бихте имали смелост да му се обадите или че той няма да направи същото, категорично отпада идеята намеренията ви да се осъществят. Важно е да научите едно - не се изявявайте в ролята на "мъченица" тогава, когато не е нужно. Не си слагайте и етикети като "палач", защото не са ви необходими. Просто това е животът, това са реалните неща, които се случват, със или без нашето желание - някои от нас боледуват, други пък през целия си живот са "корави" като скала, но за сметка на това имат свои лични преживявания, които си знаят само те, трети имат някакви други несгоди, четвърти пък са вечните непукисти, които не взимат под внимание никой проблем...

Отърсете се от миналото и погледнете напред, без да се самообвинявате. Имам чувството, че връзката с този мъж за вас не е приключила и я изживявате в една алтернативна реалност. Замислете се дали тя (алтернативната реалност) е във ваш ущърб, или не, и сама достигнете до останалите отговори, които търсите.

Пожелавам ви успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Любовта- безплатна консултация » Имам нужда от помощ (съвет)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017