Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:05
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » Общо » Говорилня » Отмъщението - това справедливост ли е или е глупост? (Как мислите?)
Отмъщението - това справедливост ли е или е глупост?
Правилно ли е постъпил отмъстителят от случката?
1.Да[ 2 ][66.67%]
2.Не[ 1 ][33.33%]
Answers total: 3
BoyanovaДата: Tuesday, 13.07.2010, 14:10 | Сообщение # 1
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Как мислите вие? Редно ли е да се счита отмъстителността за правилна постъпка?

Ето един такъв случай: млад мъж на около 20-тина години се срещнал със свой отдавнашен обиждач и му отмъстил, като го ступал здраво. Той обяснил своята постъпка с това, че те двамата са учили някога заедно и тогава е бил подлаган продължително време на обиди. После пътищата им се разделили. За тези няколко години, в които не са се виждали, онзи от тях, който бил обиждан, позаякнал значително и затова, когато отново се случило да се срещнат, въобще не му представлявало проблем да го набие, независимо, че другият с времето се бил отучил да се държи грубо с околните, ако забележи нещо в тях, което не харесва.

Какво е вашето мнение? Правилно ли е постъпил отмъстителят от случката или не е? Сблъсквали ли сте се и с други такива подобни ситуации, в които някои хора се стремят да изпъкнат над другите за сметка на унижения и какво е станало?

 
slance20Дата: Понеделник, 26.07.2010, 18:52 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Едва ли може да се посочи като правилна подобна постъпка, ако щеш само от гледна точка на изминалия голям период от време...
Истината е, че много малко хора умеят да се справят и да постъпват правилно в подобна ситуация. Подобен тип отмъщение те принизява до нивото на отсрещния, така че това според мен не е най-добрият вариант... Съмнявам се и че човекът наистина изпитва удовлетворение след подобна постъпка, хм?


www.slance20.ovo.bg
 
lbrДата: Събота, 18.12.2010, 01:37 | Сообщение # 3
Група: Removed

Според мен е постъпил правилно. Даже му е малко само един бой. По лошото е какъв отпечатък е оставило унижението в него.
 
RubДата: Неделя, 19.12.2010, 22:28 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Проблема е, че отмъщението винаги изисква да се извърши лоша постъпка, някакъв вид зло, което обещава да те удовлетвори, обаче накрая вместо да те задоволи това, че си "му го върнал", отмъщавайки, се чувстваме неловко и гадно, защото сме дали обективна валидност на едно зло в себе си и така малко или много се покваряваме.
Отмъстителят е постъпил грешно, защото е станал отмъстител.


Съобщението е редактирано от Rub - Неделя, 19.12.2010, 22:29
 
AleksandrovaДата: Tuesday, 28.08.2012, 03:19 | Сообщение # 5
Група: Removed

Ne e pravilna v tozi slu4ai.i az sam kato nego,kato malka-obijdana,tapkana ot 2 kifli,ama ako zaqkna i porasna ne ozna4ava,4e trqbva da gi stupam zdravo za da otmastq.Vse pak e minalo,no ima koi da otma6tava....a otnosno vaprosa grubost ili spravedlivost,zavisi ot slu4aq.ako e ne6to seriozno,bih otmastila,spravedlivo,no po drug na4in.A ako e zaradi dumi,obidi-nqma smisal.
 
Психология форум » Общо » Говорилня » Отмъщението - това справедливост ли е или е глупост? (Как мислите?)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017