Добре дошъл Гост | RSS
Неделя
20.08.2017, 03:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » Общо » Говорилня » Личното пространство- трябва ли да се воюва за него?
Личното пространство- трябва ли да се воюва за него?
BoyanovaДата: Неделя, 29.08.2010, 16:05 | Сообщение # 1
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Какво е мнението ви- трябва ли да има лично пространство за другия при една връзка или пък напротив, всичко, дори най-незначителното, трябва да се споделя? А защо?
 
slance20Дата: Неделя, 29.08.2010, 16:57 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Трябва да споделяш дотолкова, доколкото сметнеш за добре. Ако не споделяш всичко, значи има причини за това. Според мен всеки трябва да има собствено лично пространство и не смятам това за по-слаба или непълноценна любов. Въпреки, че се чувстваш добре с някого, въпреки че живеете заедно, всеки трябва да запази себе си и като отделна личност, защото смятам, че дори това е част от уникалността на една връзка.

www.slance20.ovo.bg
 
FIREДата: Сряда, 01.09.2010, 12:58 | Сообщение # 3
Редовен посетител
Група: Потребители
Съобщения: 155
Статус: Офлайн
Ако не умреш няма да усетиш какво е свобода и любов. wink "Живот за Смърт, или Смърт за Живот" Но да не се приема погрешно, това не означаванито мазохизъм нито нещо подобно, хората просто ги е страх от истинските неща, и затова са им нужни опиянения/илюзий. Различавайте нужди от истини. smile
 
moni_801Дата: Сряда, 08.09.2010, 22:49 | Сообщение # 4
Група: Removed

Личното пространство е задължително, без личното Аз човек губи част от себе си, започва да живее в сянката на другия, който дори и със съвсем добри намерения вече го е обсебил.
Когато се стигне дотам двама души да споделят един покрив е съвсем в реда на нещата всеки да има своето лично пространство. По този начин единият помага на другият да продължава да се развива и израства в обществото, а всеки един човек го заслужава...тоест - не бива да има егоисти в една връзка, за да е наистина успешна! Това, че човек запазва личното си Аз в никакъв случай не означава, че не държи на другия или пък, че няма доверие в него или каквото и да било друго. Напротив - това означава , че двамата души взаимно разбирайки се и подкрепяйки се в това отношение са едни истински щастливци намерили сродните си души в живота!
 
knipДата: Неделя, 26.03.2017, 22:08 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Личното пространство те кара да се чувстваш свободен,а свободата е много ценна за една връзка.Колкото и да е трудно понякога,е добре да ценим личното пространство на другия.
 
silviq_dimitrovaДата: Събота, 01.04.2017, 04:51 | Сообщение # 6
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Личното пространство трябва да е дадено дотолкова, доколкото двамата партньори смятат за допустимо, т.е. да има съгласуваност в представите им колко трябва от себе си да разкриеш. Ако тази съгласуваност липсва и единият мисли, че трябва постоянно да навлиза в чуждото пространство, а другият е свободолюбив, нещата се прецакват.
Както могат да просъшествуват връзки с нулево лично пространство между двамата, така и такива с огромна свобода, просто и двамата трябва да са на едно мнение.
 
Психология форум » Общо » Говорилня » Личното пространство- трябва ли да се воюва за него?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017