Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:42
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » Общо » Анкети, занимавки, хумор » Аналитична Психотерапия (Аналитична Психотерапия)
Аналитична Психотерапия
Бихте ли посетили психотерапевт?
1.а) да, разбира се[ 2 ][40.00%]
2.б) да, само ако имам нужда[ 3 ][60.00%]
3.в) не, никога[ 0 ][0.00%]
Answers total: 5
SlowdarkДата: Неделя, 23.01.2011, 18:38 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Аналитична Психотерапия

Теоретически… Aналитичната психотерапия е метод за корекция на неудовлетворителни модели на поведение в живота ни. Тя е специфична интеракция между терапевт и клиент, в хода на който се изследват невидимите човешки отношения и причините за тях. Тя е още дълбинна терапия, която в най-голяма степен се стреми да разбере и опознае отделния човек и причините за проблемите в дълбочина.
Ролята на психоанализата е да интерпретира, подкрепя и изяснява по индивидуален начин скритите причини за депресията, паническото разстройство, стреса, натраплива невроза, сексуални разстройства, междуличностните проблеми, хранителни разстройства, рисково поведение, емоционална автономност и себепознание...

Практически… Болката се простира до безкрайност.
Симптомите на всяко страдание носят своя скрит смисъл, който често е невидим в ежедневието.
Всеки един от нас се стреми към щастието. За всеки то е различно, но всички копнеем да обичаме и да ни обичат. Понякога пътят към това щастие неминуемо минава през тъгата, страданието. Именно те правят душевния ни свят по-дълбок и ни помагат да осъзнаем по-добре себе си - болката си, копнежа си, нуждите си, живота си!
Никой не казва, че това се случва лесно и бързо, но това е единствения път, който ни води към нас самите. Проблема не е наш враг, той се появява, за да ни каже нещо. И много често решението не е в това да премахнем проблема, а да осъзнаем защо почвата се е оказала благодатна за възникването му.
Понякога трябва да дръзнем да бъдем тъй смели, както мечтаем, за да осмислим живота си. Друг път решението на проблема се състои в приемането му. Във всяка болка, страх, срам, вина.. се крие безценен урок, който ни води към щастието и вътрешното ни спокойствие.
Aко искате да разберете по-добре себе си, а с това и другите психотерапията ще бъде вашия обективен и верен приятел по пътя.

из интернет
 
Психология форум » Общо » Анкети, занимавки, хумор » Аналитична Психотерапия (Аналитична Психотерапия)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017